ŠAPČANI NEĆE DA ULICA NOSI IME POKOJNOG ŠABANA! Ovo je razlog ZAŠTO, a pevač je tu živeo sve dok nije otišao za Beograd!
Foto: Damir Dervišagić

saznajemo

ŠAPČANI NEĆE DA ULICA NOSI IME POKOJNOG ŠABANA! Ovo je razlog ZAŠTO, a pevač je tu živeo sve dok nije otišao za Beograd!

Stars -

Šaban Šaulić poginuo je prošle godine vraćajući se iz Nemačke sa nastupa, a Šapčani su bili pokrenuli inicijativu da jedna od ulica u šabačkoj Mali ponese njegovo ime - ona u kojoj je odrastao i živeo sve do trenutka kada se zbog muzike preselio u Beograd.

Međutim, iako su u prvom trenutku nadležni u Šapcu podržali ovu ideju, kasnije je došlo do razmimoilaženja mišljenja, pa ulica nikada nije ponela ime pokojnog kralja narodne muzike.

Problem je, kako se navodi, nastao kada su građani shvatili da bi im promena dokumenata donela visoke novčane gubitke, jer u toj ulici ima kuća u kojima živi po sedmoro-osmoro ljudi u domaćinstvu. Pored priče o imenu ulice i Trgu sa Šaulićevim imenom u njegovom rodnom gradu, postojala je ideja da se pevačeva rodna kuća pretvori u muzej, do čega takođe nije došlo.

Lila Ahmetović, vlasnik kafane iz koje je Šaban krenuo pevačkim stazama, o inicijativi za muzej nam je rekao sledeće:

"Adresa na koju treba da se javite je Ilda Šaulić. Ona je pokrenula ideju o muzeju. Prema toj ideji sve Šabanove nagrade, ploče i odela trebalo bi da budu u ovoj kući. Međutim, od njih niko ne dolazi u Šabac, čujemo se samo telefonom, a bez njihove pomoći ne možemo uraditi ništa. E sad, da li će biti nešto od toga ili će ostati samo na ideji, ne mogu ništa da vam kažem", ispričao je on.

Pevačica, međutim, nije bila raspoložena za komentar.

"Ne želim da komentarišem ništa na tu temu. Posebno ne u ovom periodu."

foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs, M.G/SrbijaDanas/Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja