Najnovije vesti

UMRO LEGENDARNI PEVAČ NARODNE MUZIKE: Ceo region plače sa Đorđem Želčeskim!
Foto: Printscreen/Youtube

TUGA

UMRO LEGENDARNI PEVAČ NARODNE MUZIKE: Ceo region plače sa Đorđem Želčeskim!

Stars

Legendarni makedonski pevač narodne muzike Đorđe Želčeski danas nas je napustio.

Društvene mreže i poklonici njegove muzike se oprašraju sa svoji idolom. Đorđe je bio beskrajno talentovan čovek, možda jedini u diskografsko- estradnom svetu sa četiri diplome: muzička škola (radio pevač i svirač nekoliko instrumenata), srednja medicinska škola (sanitarni tehničar i laborant), viša pedagoška škola (pedagog) i PMF (nastavnik hemije).

foto: Printscreen/Facebook

Rano je shvatio, još kao solista Radio Skoplja, da za narodnjake koje nosi u genima ne treba nikakva škola. Fatalni susret se zbio 1959. na Partizanskim vodama na Zlatiboru.

Po želji maršala Tita održana je smotra folkloraca iz cele Jugoslavije. Skoplje je kao svoje predstavnike poslalo KUD "Orce Nikolov", u kome je nastupala i Kevser Selimova. Djorđi je bio afirmisani solista Radio Skoplja, tom prilikom je nastupio i kao pevač i kao konferansije. Na prvi pogled se zaljubio u sedam godina mlađu plavokosu lepoticu krupnih zelenih očiju. Planula je ljubav, počeli su i da pevaju i snimaju u duetu, pronoseći slavu makedonske pesme na svim meridijanima.

foto: Printscreen/Youtube

Kurir.rs/K.Đ/Alo, Foto: Printscreen/Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...