ZVEZDE UHAPŠENE U HOTELU BRANILE SE NA SASLUŠANJU: Prijović se vadio na ćerku, a Ðani hteo tetki da odnese lek!
Foto: Damir Dervišagić, Sonja Spasić, Profimedia

Otkrivamo

ZVEZDE UHAPŠENE U HOTELU BRANILE SE NA SASLUŠANJU: Prijović se vadio na ćerku, a Ðani hteo tetki da odnese lek!

Stars -

Zakon važi za sve Treći osnovni sud osudio na po tri meseca kućnog zatvora 10 osoba, među kojima i fudbalera i pevače, koji su prekršili zabranu okupljanja za više od dve osobe u zatvorenom prostoru.

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je na po tri meseca kućnog zatvora desetoro uhapšenih koje je policija u petak zatekla u lobiju jednog hotela kako ispijaju piće. Za ostalih desetoro uhapšenih epilog nije bio poznat do zaključenja broja.

foto: Ana Paunković

Među osuđenima, koji su prethodno u Trećem osnovnom tužilaštvu priznali da nisu poštovali zakon i da su uprkos zabrani okupljanja za više od dve osobe u zatvorenom prostoru pili piće, kako je Kurir pisao, nalaze se pevači narodne muzike Radiša Trajković Đani, Mitar Mirić, Đanijeva supruga Slađana, kao i njihov sin Miloš, ali i poznati fudbaler Aleksandar Prijović.

foto: Ana Paunković

- Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva 20 osumnjičenih je u petak zadržano. Svi saslušani u tužilaštvu priznali su krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i s njima su zaključeni sporazumi o priznanju krivice na kazne kućnog zatvora od po tri meseca. Sud ih je potvrdio i istog dana su presude postale pravosnažne. Jedna osoba je u bekstvu i za njom je raspisana potraga - potvrdila je za Kurir Ivana Milekić, portparolka Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

foto: Ana Paunković

Inače, za ovo delo zaprećena je manja kazna nego za kršenje samoizolacije, za šta sledi tri godine zatvora.

Kako Kurir saznaje, sa slobode je puštena da se brani samo Đanijeva buduća snaja Nina Jezdimirović, jer je trudna.

- Tačno je sve što piše u krivičnoj prijavi, kriv sam, žao mi je. Ja sam toga dana nešto posle 15 sati došao u hotel sa sinom da prijatelju donesem lek, on je već bio negde u hotelu, pa sam seo da ga sačekam i poručio piće. Došle su i moja žena Slađana i devojka moga sina, i sele za drugi sto - rekao je, kako saznajemo, Đani, tvrdeći da se pridržavao odluka Vlade tokom vanrednog stanja, ali da „nije stigao sve da ih isprati“.

foto: Ana Paunković

On je tokom boravka iza rešetaka, pre nego što je potpisao sporazum, pokušavao da oraspoloži ostale uhapšene praveći šale na svoj račun, pa im je ponavljao čuvenu rečenicu „No Đani, no parti“.

Da je kriv, jer je mimo propisa koji su uvedeni zbog koronavirisa na javnom mestu pio piće, priznao je i fudbaler Aleksandar Prijović, koji je, kao i ostali uhapšeni, prihvatio da provede tri meseca u kućnom zatvoru. On je rekao da mu je žao zbog svega što se dogodilo.

foto: Kurir

- Nisam imao nameru da kršim zakon, svega sam se pridržavao, nisam znao da ne smem da budem tamo. Otišao sam u hotel, posle individualnog treninga, na ručak. Međutim, tog dana mi je ćerki bio rođendan i pošto mi je dok sam sedeo slučajno naišao prijatelj s devojkom, pozvao sam ih da sednu sa mnom, da ih počastim povodom rođendana - navodno je ispričao fudbaler.

Međutim, kako naš izvor otkriva, Prijović i još nekoliko gostiju lokala koje je policija uhapsila pokušali su da izbegnu privođenje tako što su se naknadno prijavili kao gosti hotela.

- Verovatno su smatrali da kao gosti imaju pravo da borave na tom mestu, pa su se neki od zatečenih skoro dva sata posle upada policije prijavili telefonom ili preko sajta Buking i rezervisali sobe, ali im to nije pomoglo - kaže naš sagovornik.

On dodaje i da je pevač Mitar Mirić, koji je kasnije priznao krivicu, u prvi mah tvrdio da je u lokal došao samo nakratko kako bi uzeo naručenu hranu.

REAGOVANJA

Jelena Jevremović: Ovo će im izaći NA NOS

foto: Damir Dervišagić

Meni Đani i liči na osobu koja ne obraća pažnju na zakon i pravila, nego živi po svom. S obzirom na ozbiljnost trenutne situacije, rekla bih da će mu kršenje zakona izaći na nos, jer su nadležni organi nemilosrdni, a tako u ovo nevreme, kad je pitanje života i smrti, realno i treba da bude.

Jasna Milenković Jami: Nisu jedini

foto: Dragana Udovičić

Znam samo da nisu jedini i samo zato što su javne ličnosti to je dobilo na težini. Ovde kod mene u centru je to sasvim normalna pojava i niko ne reaguje... Svako radi kako misli da treba. Lično poštujem sve mere jer mi je stalo do moje porodice i mene same, ali nismo svi isti.

Goga Sekulić: U Cirihu sam...

foto: Dragan Kadić

Trenutno sam u Cirihu i ne znam šta se dešava u Beogradu, sem što pročitam na portalima! Koliko sam razumela, on i Slađa su prekršili meru okupljanja na mestu gde je bilo više od dvoje ljudi. Sigurna sam da Đani ništa s lošom namerom nije uradio.

Kurir.rs/J. Spasić, I. Ercegovčević/Foto: Damir Dervišagić, Sonja Spasić, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja