KAD JE OSVANULA FOTKA SA KRŠTENJA SVI SU GLEDALI U ŽELJKA! A ovo je mnogima promaklo: Evo šta je Ražnatović još POKAZAO!
Foto: Printscreen/Premijera, Instagram Printscreen

sve u znaku srpstva

KAD JE OSVANULA FOTKA SA KRŠTENJA SVI SU GLEDALI U ŽELJKA! A ovo je mnogima promaklo: Evo šta je Ražnatović još POKAZAO!

Stars -

Bogdana i Veljko Ražnatović krstili su sina Željka na Petrovdan, u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu. Slavlje su obavili u krugu najmilijih, a da baš ništa nisu prepustili slučaju - bilo je svima jasno pošto su videli tortu za mališana, koja je bila u znaku srpske trobojke.

Međutim, jedan detalj ipak je uspeo mnogima da promakne.

Naime, Ražnatović je na prvoj fotografiji koja je osvanula sa krštenja podigao tri spojena prsta - a Sveti Meletije Antiohijski tako je vernicima objašnjavao Božiju prirodu kao jedinstvo Oca, Sina i Svetoga duha. Po predanju, kada je Meletije spojio tri prethodno raširena prsta, iz njih se videla svetlost poput munje.

Što se naše tradicije tiče, fotografije iz prošlosti svedoče da je pozdrav u Srbiji uvek podrazumevao tri skupljena prsta kao analogija sa načinom krštenja pravoslavaca gde tri prsta simbolizuju "Sveto trojstvo" (Oca, Sina i Svetoga Duha). Srbi su polagali zakletvu sa tri skopljena prsta i tom prilikom izgovarali: "Svetog mi Trojstva" ili "Za krst časni i slobodu zlatnu".

foto: Instagram Screenshot

Kurir.rs, M.G/Alo/Foto: Printscreen Premijera, Printscreen Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja