TROJE ČLANOVA POPULARNOG BENDA PREMINULI U ISTOM MESECU: Crni avgust za Nove fosile!
Foto: PrintScreen, Privatna arhiva

TUŽNA SUDBINA

TROJE ČLANOVA POPULARNOG BENDA PREMINULI U ISTOM MESECU: Crni avgust za Nove fosile!

Stars -

Rajko Dujmić, koji je preminuo prekjuče u 66. godini od posledica teške saobraćajne nesreće, treći je član grupe Novi fosili koji je umro iznenada, i to u avgustu.

foto: Printscreen

Prvo je Slobodan Moka Momčilović (43) prerano napustio ovaj svet 1985. Bio je osnivač benda, on je doveo Dujmića i dopustio mu da počne da piše pesme, od kojih su mnoge i danas hitovi te grupe. Moka je preminuo 7. avgusta, baš na Rajkov rođendan, ali nema pouzdane informacije o uzroku njegove smrti. Pretpostavlja se da je u pitanju infarkt.

foto: printScreen jutjub

I prva pevačica popularne postave,Đurđica Barlović, naprečac je umrla. Grupu je napustila 1983. da bi se posvetila odgajanju dece, a povremeno je objavljivala singlove i ploče, koji su imali uspeha kod publike. Javnost je bila šokirana kada je 26. avgusta 1992. objavljena vest da je Đurđica preminula. Tog dana je bila sa sinovima na plaži na Pagu, kada joj je pozlilo i trajektom je prebačena u bolnicu u Zadar. Nakon nekoliko sati je umrla na internom odeljenju od posledica akutnog infarkta srca izazvanog trombozom desne koronarne arterije, u 42. godini života. Dujmić, koji je s njom bio blizak do smrti i pisao joj pesme, ispričao je jedan neobičan detalj koji se dogodio kobnog dana.

foto: Privatna Arhiva, Youtube screenshot Croatia records

- Đurđica je bila čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio njen prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, verovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali, a kasnije sam čuo tu tužnu vest - ispričao je Rajko svojevremeno. Barlovićeva je kao član Novih fosila otpevala vanvremenske hitove poput "E moj Saša", "Plava košulja", "Šuti, moj dečače plavi" i drugih.

foto: Marina Lopičić

Osim njih troje, i Nenad Šarić je preminuo iznenada u 64. godini. Bio je bubnjar Novih fosila i suprug Sanje Doležal, pevačice koja je nasledila Đurđicu u bendu. Šarić je umro od moždanog udara 3. maja 2012. godine, a sahranjen je šest dana kasnije, na rođendan svoje supruge.

Zaboravila na sukobe I Sanja Doležal izrazila žaljenje

Iako je godinama bila u sukobu sa Dujmićem i krivila ga za smrt svog muža Nenada, Sanja Doležal je ipak izjavila saučešće Rajkovoj porodici. - Teško je bilo što u ovom trenutku reći. Strašno je teško i Zecu i Marinku i meni. Jedino što mogu da kažem jeste da je bio jedan od najvećih muzičara koji se ikada rodio na ovim prostorima. Bio je veliki učitelj, uzor, autoritet i jedina uteha su pesme koje ostaju iza njega i koje će nadživeti sve nas. Saučešće porodici, jer znam kroz šta prolaze.

Ivan Ercegovčević / foto: PrintScreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track