Najnovije vesti

na novom groblju

POSLEDNJI POZDRAV ISIDORI BJELICI: Lav ne prestaje da plače za MAJKOM, a ovaj detalj sve je DOTUKAO (KURIR TV)

Stars

Poznata spisateljica Isidora Bjelica 5. avgusta je izgubila dugogodišnju bitku sa rakom, a danas će biti ispraćena na večni počinak. Na Novom groblju, na ispraćaju za kremaciju, okupili su se njena porodica - deca Lav i Vila, suprug Nebojša Pajkić, njeni roditelji, brojni prijatelji, rodbina, poštovaoci...

Njena urna će biti položena u Aleji zaslužnih građana. Komemoracija je održana u Maloj sali Centra Sava, gde su joj njena porodica i prijatelji rekli poslednje zbogom. Ispraćaj za kremaciju zakazan je za danas u 16.15 časova. 

foto: Zorana Jevtić

Isidora Bjelica preminula je u sredu u Beogradu u 52. godini, nakon duge i teške borbe s bolešću. Bjelica je objavila preko šezdeset knjiga, pedeset pod svojim imenom, a petnaest pod pseudonimom.

Dobitnik je dva Beogradska pobednika za književnost, dva Zlatna bestselera, Samsungove nagrade za kulturu, nagrada Gala pisac TV Politike 2002, Najvoljenije žene 21. vijeka, Karić nagrade za publicistiku i nagrade “Dragiša Kašiković” za publicistiku, nagrade za književnost studenata Sorbone i mnogih drugih priznanja za brojne humanitarne angažmane.

1 / 24 Foto: Zorana Jevtić

Za porodicom, brojni prijatelji zajedno sa Dajanom Paunović, Milomirom Marićem, Mirjanom Bobić Mojsilović, pristigli su na Novo groblje da upute poslednje zbogom spisateljici. Takođe, od poznatih lica, došle su Ceca Ražnatović, kao i Zorana Pavić. 

Svetlana Ceca Ražnatović nije se dugo zadržala.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Došla je i oprostila se od Isidore, ostavila buket cveća i kroz svega 15 minuta napustila je Novo groblje. 

Pevačica Rada Manojlović pojavila se poslednja, jer je kasnila. 

Prijatelji i porodica, kao i veliki broj poštovalaca spisateljice, zanemeli su od bola te gotovo u potpunosti prekrili sanduk cvećem, a na krstu ispred bio je okačen i jedan od njenih čuvenih šešira.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

Ovaj detalj mnoge je dotukao. 

foto: Stefan Stojanović

Kurir.rs, M.M, M.G, N.M/ Foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić, Stefan Stojanović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...