NIKOLINA PIŠEK NIJE JEDINA KOJA JE DOŽIVELA NEPRIJATNOST U HRVATSKOJ! Gabrijela pretrnula, a tek Nedu što su NASAMARILI!
Foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

OTKRIVAMO

NIKOLINA PIŠEK NIJE JEDINA KOJA JE DOŽIVELA NEPRIJATNOST U HRVATSKOJ! Gabrijela pretrnula, a tek Nedu što su NASAMARILI!

Stars -

Nikolina Pišek i njen suprug Vidoje Ristović našli su se, kako se navodilo, "na odmoru iz pakla" kada su za 20.000 evra iznajmili luksuznu vilu u mestu Kaštel Stari. Odsedanje tamo preselo im je pošto su ih opljačkali, a kako se dalje navodilo - Vidoje je dobio i batine kada je pokušavao da im se suprotstavi. Poznati par, pak, nije jedini koji je u Hrvatskoj doživeo neprijatnost.

Pevačica Goga Sekulić koja je često gostovala u Hrvatskoj, otkrila je jednom prilikom kako joj je izvesni gost prišao u pijanom stanju i zatražio da izvede jednu nacionalističku pesmu, za koju ona nikada nije čula.

"Jednom kad sam nastupala u Hrvatskoj, bio je neki njihov veoma bitan dan, u političkom smislu... I tokom mog nastupa prišao mi je jedan gost i tražio neku njihovu nacionalističku pesmu, koju ja nikad nisam čula. A pritom je bio pijan. I da bih izbegla problem, rekla sam mu: 'Vidi druže, ti mi napiši tekst, ja ću da ga pročitam.' Međutim, prišlo je obezbeđenje i odvelo ga", otkrila je Goga u jednoj emisiji.

Neda Ukraden, s druge strane, pevala je 3. avgusta 2012. godine u Glini u sklopu jedne manifestacije, ali je njen koncert zvanično prikazan kao deo programa povodom obeležavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana grada. Pevačica je naglasila da nije znala da će biti zloupotrebljena.

"Da mi je bilo ko bilo čime naznačio ili zatražio da to bude u okviru obeležavanja 'Oluje' ili sličnog političkog događaja, naravno da ne bih pevala, jer sam i sama žrtva ratnih razaranja u Hrvatskoj. Da li je moguće da ne postoji pamćenje o stotinama koncerata i akcija koje sam tokom devedesetih uradila za narod Krajine, za decu, za izbeglice, čime sam navukla mržnju njihovih progonitelja? Ko se i zašto okitio mojim koncertom u te svrhe, zaista ne mogu da znam, jer kad smo došli u Glinu u 19 sati, ni po čemu nisam videla da je to bilo šta drugo osim moj koncert", ispričala je Neda.

Tokom jednog nastupa Gabrijele Pejčev izbio je neočekivan incident zbog kojeg je ona bila u velikom strahu. Naime, domaći mediji prenosili su tada da je Gabrijelin nastup u blizini Biokova prekinula grupa muškaraca.

"Prestravili smo se, bili smo jako uplašeni. Bilo nas je strah šta će se desiti", rekla je ona.

Hrvatski reditelj Dario Harjaček doživeo je neprijatnost na ulici kada ga je nepoznata osoba pljunula u lice zbog majice na kojoj su otisnuti srp i čekić. On objašnjava da je to nedopustivo tim pre što je reč o konceptualnoj umetnosti, a ne o ideologiji.

Harjaček je tada na svom Fejsbuku opisao kako se i kada odvio ovaj incident, te da je nepoznati čovek s pedesetak metara, pošto je video njegovu majicu, počeo da viče, psuje i vređa ga. On je objasnio da nije pao, već da se dočekao na noge, da nije nasilan i da je želeo samo što pre da ode odatle. Napadač je, kaže, "bio korpulentniji, od četrdeset do pedeset godina". Sve ovo ispričao je kako bi sačuvao svoju slobodu, a ne da bi se predstavio kao žrtva.

Glumac Džejmi Foks doživeo je, takođe, veliku neprijatnost tokom boravka u Dubrovniku, u koji je otišao radi snimanja filma "Robin Hud".

U jednom tamošnjem restoranu prišla su mu dva muškarca koja su ga vređala zbog boje njegove kože, a on je na Instagramu objavio snimak u kojem je zabeležio ovaj incident. Njemu su muškarci vikali "od*ebi, crnčugo", posle čega je osoblje restorana reagovalo.

Kurir.rs, M.G/Blic/Tanjug/Informer/Foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track