DŽEJA JE OVA ŽENA NAŠLA NA ULICI I DOVELA GA DA UČI ŠKOLU! Odrastao je u barakama, bio je problematičan, a onda se sve PREOKRENULO
Foto: Damir Dervišagić

kroz suze pričao o njoj

DŽEJA JE OVA ŽENA NAŠLA NA ULICI I DOVELA GA DA UČI ŠKOLU! Odrastao je u barakama, bio je problematičan, a onda se sve PREOKRENULO

Stars -

Folker Džej Ramadanovski odrastao je u samom centru Beograda, a komšije su ga opisale kao večitog boema i veseljaka.

foto: Damir Dervišagić

"Džej je pravi Dorćolac, znam ga od malih nogu. To staro društvo se okupljalo u jednoj kafani koja je davnih dana zatvorena. Njega su svi poznavali, uvek se pojavljivao i svirao tarabuku. Tada je još tinejdžer bio, a uvek je bio veseo i ljudi su ga voleli. Nikad nije bio stipsa, voleo je da daje i da časti ljude, kad ima, delio je sa svima. Ovde je išao u osnovnu školu, jedno vreme je bio u popravnom domu, a kad je izašao zaposlio se u farbari. Sedam dana je radio i dao otkaz, tad nam je govorio: „Ja uđem garav, a izađem sav crven od farbe”, otkrio je Džejov komšija Dušan.

U školi „Braća Baruh”, direktor je otkrio nove detalje o popularnom folkeru.

"Džej je išao kod nas u školu, učiteljica mu je bila Danica Pekić. Ona ga je na ulici našla uplakanog i dovela ga da uči školu. Govorio je da mu je ona kao majka i da nije bilo nje nikad ne bi izašao na pravi put. Kupila mu je knjige, odeću i brinula o njemu. Bio je na jednoj proslavi škole, pa je o Danici kroz suze pričao, mnogo ju je voleo", ispričao je Dragomir.

Uprkos tome što je bio problematičan i odrastao u teškim uslovima, jedan od starosedelaca je ispričao da je Ramadanovski ipak “postao čovek”.

"Džej je odrastao na ovim ulicama. Jedno vreme je šibicario, krao i bio problematičan, mnogo je pio. Uprkos tome je svima bio drag, ali pričalo se da je pošao pogrešnim putem i da će sve da izgubi. Međutim, to ipak nije tako. Svaka mu čast, čak je i stan kupio i obezbedio se, postao je pravi čovek. Živeo je tu u barakama odakle su ih proterali, pa sve porušili kako bi se sad nešto gradilo. Priča se sad da stan ovde prodaje, ali mi ga često srećemo u kafanici na uglu."

foto: Damir Dervišagić

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/Blic/M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track