Najnovije vesti

OVAKO CRNOGORSKA MAFIJA TERORIŠE ESTRADU! Tipuju opasne igrače, a evo ko je uspeo da pobegne iz njihovih KANDŽI!
Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

ŠEMA TIPOVANJA

OVAKO CRNOGORSKA MAFIJA TERORIŠE ESTRADU! Tipuju opasne igrače, a evo ko je uspeo da pobegne iz njihovih KANDŽI!

Stars

Kriminalci koji preko brojnih estradnih imena peru nelegalno stečen novac deo su jedne od najjačih mafijaških grupa iz Crne Gore, otkriva Kurir.

Kako saznajemo, u kontakt sa muzičkim zvezdama stupaju kriminalci koji uglavnom i ne kriju da se bave poslovima sa druge strane zakona i da raspolažu ogromnim svotama novca.

Pranje para

Prema priči našeg sagovornika upućenog u stanje na estradi, šema po kojoj mafija radi izgleda ovako:

- Estrada je odličan biznis pomoću kog mogu da operu pare jer poznato je da u toj sferi inače većina poslova se obavlja na sivo. Crnogorski kriminalci daju određenu količinu novca svojim saradnicima, koji ga dalje ulažu u karijere muzičara, ali pre toga oni odaberu koga će tipovati. Najčešće su to zvezde koje su zapale u finansijske probleme, pa im se ponudi otkup duga, koji oni kasnije vraćaju sa kamatom tako što im se uzima i do 50 odsto od zarade.

foto: Zorana Jevtić, Profimedia

Takav primer je Darko Lazić, koji je zbog kocke dugovao 400.000 evra, pa mu je mafija platila dugove. Postoje i slučajevi u kojima kriminalci odaberu mlade, talentovane i perspektivne muzičare, kao što je slučaj sa Džalom Bratom i Bubom Korelijem.

Njih dvojica su godinama pokušavala da se probiju na muzičkoj sceni, ali u tome su uspeli tek kada su uložili mnogo novca u marketing i kvalitetnu produkciju.

foto: Promo

Naravno, kao što smo već pisali, taj novac dobili su iz kriminalnog miljea - priča naš izvor.

Napad na novinarku

Koliko je ova mafijaška grupa moćna i uticajna pokazuje i napad na crnogorsku novinarku Oliveru Lakić. Na nju su nepoznati napadači pucali u maju 2018. godine u Podgorici i ranili je u nogu. Iako se od početka istrage tvrdilo da su naručioci ovog dela poznati, tužilaštvo ni dve i po godine posle nije podiglo optužnicu protiv Filipa Bešovića, koji je označen kao nalogodavac. Olivera Lakić poznata je kao istraživački novinar, koja je u svojim tekstovima otkrivala brojne afere u svojoj državi, a kriminalci su joj više puta pretili, fizički je napadali i zastrašivali članove njene porodice. Prema našim saznanjima, ljudi koji su ranili Lakićevu su na vrhu takozvane estradne mafije i bili su predmet njenih istraživanja.

Spasle se

Maja, Dara i Senida pobegle od mafije

Kurir je pričao juče da su, osim Darka Lazića, Stefana Đurića Raste, Džale i Bube, u dodir sa estradnom mafijom došli su i Dara Bubamara, Senida Hajdarpašić i Maja Berović.

foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Međutim, one su uspele da pobegnu iz njihovih kandži. Kada su im sarajevski reperi Buba i Džala rekli da moraju da prepuste određenim ljudima da ugovaraju nastupe za njih i uzimaju im procenat od toga, njih tri su odbile takav predlog. Zbog toga su reperi odlučili da im više ne pišu pesme.

Šema

- Crnogorski kriminalci daju određenu količinu novca saradnicima - Oni dalje tipuju pevače koji imaju finansijske probleme ili mlade talente - Ulažu novac u njihove karijere i vraćaju njihove dugove - Svoje pare vraćaju natrag tako što uzimaju procenat od zarade pevača uz ogromnu kamatu 

BONUS VIDEO:

Ekipa Kurira/ Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...