SAHRANJEN PREDRAG ŽIVKOVIĆ TOZOVAC: Ispratila ga JESEN U MOM SOKAKU, udovica se nije odvojila od njegove SLIKE, VELIKA TUGA
Foto: Kurir

POSLEDNJI POZDRAV

SAHRANJEN PREDRAG ŽIVKOVIĆ TOZOVAC: Ispratila ga JESEN U MOM SOKAKU, udovica se nije odvojila od njegove SLIKE, VELIKA TUGA

Stars -

Porodica, prijatelji i poznate ličnosti okupile su se na Novom groblju zbog sahrane legende narodne muzike Predraga Živkovića Tozovca, nakon komemoracije.

1 / 13 Foto: Nemanja Nikolić

Predrag Živković Tozovac je sahranjen, udovica Mima je držala krst, sliku Tozovca i plakala. Začula se čuvena pesma "Jesen u mom sokaku" kojom je Tozovac ispraćen na večni počinak, a Rade Vučković držao je govor na sahrani.

1 / 23 Foto: Nemanja Nikolić

"Ovde sam da se oprostim sa Vašim i našim velikim Tozovcem. Sada kad je njegovo plemenito srce naprasno prestalo da kuca, ostaju samo naša sećanja i uspomene na zajednički rad, na putovanja, na koncerte, na druženja i beskonačne priče koje su trajale do duboko u noć, a završavale u ranim jutarnjim satima. Bilo je to naše vreme nepovratno i neprolazno, bez Tozovca izgubiće svoj sjaj, jer je on davao smisao, ali ostaće nešto više od toga. Tvoja besprekotnosr, dobra i plemenita duša, veliko srce...", pričala je pevačica.

Tužna povoroka krenula je ka Aleji.

sahrana Tozovca, sahrana, Predrag Živković Tozovac
foto: Nemanja Nikolić

Među poznatima koji su se poslednji put pozdravili sa legendarnim muzičarem, pojavili su se: Olivera Kovačević, Milena Plavšić, Neda Ukraden, Ana Bekuta, Snežana Đuršić, Bane Obradović, Aco Pejović, Merima Njegomir, Dragica Radosavljević Cakana sa suprugom Nebojšom Negićem i Era Ojdanić.

Emilija Mima, sa ćerkom i unukom primala je saučešće ispred Crkve Svetog Nikole na Novom groblju.

sahrana Tozovca, sahrana, Predrag Živković Tozovac
foto: Kurir/Jelena Stuparušić

Podsetimo, Predrag Živković Tozovac izgubio je bitku sa korona virusom u 85. godini. Talenat za muziku otkrili su njegovi roditelji kada mu je bilo četiri godine, a već sa deset godina svirao je harmoniku na svadbama.

sahrana Tozovca, sahrana, Predrag Živković Tozovac
foto: Kurir/Jelena Stuparušić

Najpoznatiji je po pesmama "Tražiću ljubav novu", "Vlajna", "Jesen u mom sokaku“, "Mirjana", "Ti si me čekala", "Violino ne sviraj", "Ovamo Cigani", "Oči jedne žene", "Prazna čaša" i drugima.

Kurir.rs/K.Đ/J.S.

Bonus video:

01:35

LEPA LUKIĆ GUŠILA SE U SUZAMA NA KOMEMORACIJI: Ređale se slike iz mladosti sa Tozovcem, a pevačica se rasplakala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track