Najnovije vesti

OLIVER NAPUSTIO BG: Pre 25 GODINA počeo obnovu DEDOVINE, ima 4 KUĆE od 450 KVADRATA, pontonski most od 20M, a evo s kim se DRUŽI
Foto: Shutterstock, Nemanja Nikolić

sve ima na imanju

OLIVER NAPUSTIO BG: Pre 25 GODINA počeo obnovu DEDOVINE, ima 4 KUĆE od 450 KVADRATA, pontonski most od 20M, a evo s kim se DRUŽI

Stars
14:44h

Iako je fizički i mentalno u veoma dobroj kondiciji, o čemu najbolje svedoče blago preplanuli ten i odsustvo viška kilograma, legendarni pevač i kompozitor Oliver Mandić (68) napustio je Beograd i poslednjih godinu dana živi na Tari. Na ogromnom imanju koje je nasledio od dede i oca izgradio je raj na zemlji.

Četiri velike kuće, svaka sa površinom od 450 metara kvadratnih,građene u tradicionalnom srpskom planinskom stilu, poslužile su mu kao idealno mesto za eskapizam iz grada za vreme prvog udara virusa korona i ograničavanja kretanja u proleće 2020. Kad je shvatio šta mu pružaju Tara i netaknuta priroda, odlučio je da i 2021. provede na obalama Zaovinskog jezera.

Oliver Mandić
foto: Nemanja Nikolić

- Pre 25 godina, kada sam započeo obnovu imanja na dedovini, planirao sam da napravim centar u kome će se okupljati umetnici različitog profila: muzičari, glumci, baletski igrači, slikari... Tada sam imao 45 godina i bio sam u punoj snazi. Danas, kad sam sve završio, imam skoro 70 godina i nemam snage niti volje da se više bavim time - kaže tvorac nekih od najlepših pesama srpske pop i rok muzike.

Od kuća ga svega nekoliko desetina metara deli do Zaovinskog jezera. Izgradio je pontonski most dugačak dvadesetak metara kako bi s njega komotno mogao da ulazi u čamac ili vodu. Deo obale na njegovom imanju ograđen je bovama kako bi kupanje bilo sigurno s obzirom na to da Zaovinsko jezero važi za veoma hladnu i opasnu vodu.

- Uopšte mi nije dosadno. Sviram po šest-sedam sati dnevno i tek sad vidim koliko ne znam. U Beograd dolazim retko, bio sam samo četiri-pet dana u poslednjoj godini. Sve što mi treba imam na Tari. Kad se uželim društva, blizu mi je Mećavnik, pa odem u posetu Kusti - konstatuje Oliver Mandić.

Oliver Mandić
foto: Pritnscreen

kurir.rs/hello

Bonus video:

Milica Mandić CRKVENO VENČANJE
00:58

Milica Mandić CRKVENO VENČANJE

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja