LEONTINA 20 GODINA KASNIJE NEĆE DA PRIČA O VEZI S MARKOM MILOŠEVIĆEM: Ali rečenicu njegovog oca Slobe Miloševića i danas pamti
Foto: EPA/Saša Stanković, Damir Dervišagić, Profimedia

otvorila dušu

LEONTINA 20 GODINA KASNIJE NEĆE DA PRIČA O VEZI S MARKOM MILOŠEVIĆEM: Ali rečenicu njegovog oca Slobe Miloševića i danas pamti

Stars -

Prve pesme Leontina Vukomanović napisla je kada je imala 25 godina, i to za numere koje je pisala za Vanesu Šokčić. Prvi honorar bio je zapravo na Jugoviziji, za prateće vokale, i iznosio je 3.000 dinara. Od tih para kupila sam sobni bicikl.

- Kasnije sam pisala pesme za Vanesin album, koji je izdala 1995. godine: "Što me gledaš tako", "Gde si ti, ljubavi" i "Plavi haos", koju je otpevala u duetu sa Marinom Živković. Moj drug je pisao tekstove, a ja muziku. Dobila sam 600 maraka za te tri pesme i tako prvi put naplatila svoj autorski rad. Do tada sam radila amaterski. Od tog honorara kupila sam klavijature "roland” i neke module za pravljenje muzike. Neglamurozna estrada

Tada je Leontina bila na vrhuncu karijere, a to vreme, osim po brojnim koncertima, pamti i po druženju s koleginicama i drugaricama Ivanom Peters i Gocom Tržan, koje su bile u grupi "Tap 011".

Goca Tržan
foto: ATA Images

- Nedostaje mi energija iz naše mladosti. Gledam sadašnje devojke koje ulaze u svet estrade. One voze nekakve "poršee” i BMW. Ja tada nisam ni znala da vozim, a Goca je imala jedan polovni "jugo”, koji se raspadao. Neretko nam se dešavalo da taj auto stane nasred puta u pola noći i da nemamo kako da se prevezemo na nastupili do diskoteke gde smo krenule u provod. U naše vreme muzikom smo se bavili iz srca i istinske radosti, a danas je izgleda važnije da se nađe sponzori da se živi "na visokoj nozi”.

Ivana Peters, Ivana Pavković, Ivana Negativ
foto: Ana Paunković

Već tada je kako kaže, obećala sebi da će se nakon tridesete godine povući sa scene i baviti se produkcijom. Godinu dana nakon što je objavila drugi album "Ljubav bez ljubavi", usledilo je NATO bombardovanje Srbije. Leontina ga pamti kao užasan period.

- Imala sam psa Pufija i sećam se da smo on i ja u prvo vreme na svaki zvuk sirene silazili u podrum. Posle više nismo. Najveći šok za mene je bio kada su gađali zgradu RTS. Pamtim i noć kada su bombardovali Kinesku ambasadu i hotel „Jugoslaviju". Bila sam na rođendanu kod Milice Mitrović, nestala je struje, a onda su krenuli da gađaju. Bilo je užasno.

NATO Bombardovanje
foto: EPA, Printscreen YouTube

U tom periodu mediji su je spajali sa Markom Miloševićem, sinom tadašnjeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića. Leontina ni posle više od dvadeset godina nije bila raspoložena da priča o toj temi.

Marko Milošević, 0018013005
foto: Profimedia

- Devedesetih sam puno nastupala i bila u žiži interesovanja, pa su neminovna bila i neka poznanstva, koja su medijski odjeknula na pogrešan način. Danas više zaista ne želim da pričam o tome.

Ispričala je, ipak, kako se upoznala sa Markovim ocem.

- Bila je neka svečana akademija u Centru "Sava", na kojoj smo pevale Ekstra Nena i ja. Iako mnogi misle da sam ga kao Požarevljanka morala poznavati i ranije, ja sam ga prvi put videla uživo tek tada, 1999. Rukovao se sa celim ansamblom učesnika, prokomentarisao je da mu je drago što sam iz Požarevca i to je sve.

Slobodan Milošević, Mira Marković
foto: EPA/Srđan Suki

kurir.rs/Hit

Bonus video:

03:35

ZAPLAKALA U PROGRAMU UŽIVO! Leontina SLOMLJENA zbog SMRTI Minje Subote! Ne može da ZAUSTAVI SUZE: Toliko je želeo da peva ponovo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja