SEVE MRZI SRBE! Optužila ceo narod ZA GENOCID! DAČIĆ: Naši ne bi mogli da pevaju u HR, DODIK: Ne znam nijednu njenu pesmu
Foto: Youtube prtscr / ATV, Kurir, Ana Paunković

ko je ta severina?

SEVE MRZI SRBE! Optužila ceo narod ZA GENOCID! DAČIĆ: Naši ne bi mogli da pevaju u HR, DODIK: Ne znam nijednu njenu pesmu

Stars -

Severina Vučković opet širi nacionalnu mržnju koja je usmerena prema Srbima!

Severina
foto: ATA images

U svom poslednjem intervjuu ona je izjavila da je odbila ponudu da bude voditeljka na televiziji iz Bosne koja se povezuje s Miloradom Dodikom, zato što on ne poštuje žene i ne priznaje genocid u Srebrenici.

- Ne želim da učestvujem u projektu koji ima veze s Dodikom, osobom koja vređa žene na najgori način i koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid - rekla je Severina za hrvatski Večernji list i dodala da je bila zainteresovana da pokrene svoj šou sve dok nije saznala ko je suvlasnik televizije.

Usijanje dana, Ivica Dačić
foto: Kurir

Reagujući na pevačicinu izjavu mržnje prema Srbima, predsednik Skupštine Ivica Dačić kaže da bi o njenim rečima trebalo svako da razmisli.

- Teško bi ijedan naš pevač nastupao bilo gde u Hrvatskoj da nešto ovako tvrdi, na primer, o "Oluji ". Ali to govori o nama. Da li je to dobro ili loše, neka svako razmisli o tome - kazao je Dačić za Kurir, a slično je poručila i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović
foto: Beta Zoran Petrović

- Prvo, neki ljudi će sve uraditi kako bi bili u centru pažnje i kako bi ostvarili neki svoj lični interes. Žalosno! To sve govori o njoj. A drugo, gde je tačno uopšte važno šta misli neka Severina? O Srbima - Srbija, Srbi i Srpkinje odlično znaju i znamo ko smo i kakav smo narod. Nismo svakako kao dotična - istakla je ministarka.

Milorad Dodik izjavio je da nema nikakve veze sa televizijom UNA i da nikada ne bi dozvolio saradnju sa Severinom Vučkovic zbog njenog odnosa prema patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju.

- Niti je moja televizija, niti je povezana sa mojom porodicom. Da sam ja vlasnik te televizije, Severina nikada ne bi dobila ugovor, jer ja smatram da njeno vređanje našeg patrijarha ne doliči tome da bilo koji Srbin ima bilo šta s njom - istakao je Dodik.

Milorad Dodik
foto: Printscreen/YouTube

Podsetimo, ovaj skandalozan Severinin komentar samo je jedan u nizu otvorenih provokacija na račun Srbije i srpskog naroda s njene strane.

Severina, Severina Kojić
foto: ATA Images

Najpre je u martu ove godine razbesnela javnost kada je na Instagramu vređala srpskog generala Ratka Mladića, koga je uporedila sa Adolfom Hitlerom.

- Jesmo, kao ljudska rasa smo zastranili još pre nego što su razapeli Isusa. Sad smo progresivni. Sad razapinjemo Instagramima. Pa i virusima pretite. Bio je već jedan, slično je razmišljao o neistomišljenicima Hrvatima. Zvao se Mladić ili Hitler. Nije uspeo, na sreću. Ubijao je Jevreje. Slikare nisu puno ubijali, koliko znam. A potresi su vam normalni, kažu seizmolozi - šokirala je Severina.

Napadi Severine na Srbiju nastavili su se i tokom leta ove godine, kada su javnost uznemirili šokantni video-snimci sa njenih koncerata u Crnoj Gori i Hrvatskoj. Tad je javno podržala Crnogorce tako što je u toku izvođenja pesme "Rođeno moje" uputila sledeću poruku:

- Samo mi se čuvajte, Crnogorci! Nemojte da vas neko dira! - glasno je rekla Severina okupljenim fanovima.

Brojni korisnici društvenih mreža, pretežno iz Srbije, shvatili su ovu poruku u političkom kontekstu, jer je rečena usred napete situacije koja u poslednje vreme vlada između Srbije i Crne Gore.

Marko Perković Tompson, Marko Perković Thomson, Severina Kojić, Severina
foto: Beta Miroslav Lelas, Damir Dervišagić

Nekoliko dana nakon ovog incidenta na internetu se pojavio novi snimak s njenog koncerta na kom Severina svojim fanovima peva pesmu osvedočenog srpskog srbomrsca Marka Perkovića Tompsona "Lijepa li si".

- Oj, Zagoro, lijepa li si, Slavonijo, zlatna ti si, Herceg-Bosno, srce ponosno, Dalmacijo, more moje, jedna duša a nas dvoje, pozdrav, Liko, Velebita diko, lijepa li si - glase stihovi ove pesme.

Severina, Patrijarh Porfirije
foto: Ana Paunković, Damir Dervišagić

Poslednji u nizu skandala Vučkovićeva je napravila kada je sramno napala poglavara SPC patrijarha Porfirija. Njega je na prostački način optužila da sarađuje s njenim bivšim suprugom Milanom Popovićem.

- A tu je i novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve, slavni Porfirije Milanov, koji mi nešto oprašta, a oprost od njega ne tražim. Neka se on bolje pokaje za svoje grehe i pomoli za spas svoje duše. Trebaće mu - napisala je ona na internetu, besna što je, kako kaže, Porfirije dopustio da se njen sin Aleksandar krsti u pravoslavnoj crkvi bez njene saglasnosti.

Kad je 1999. snimila album "Ja samo pjevam", na kome se našla i pesma "Dodirni mi kolena", na pitanje novinarke zagrebačkog magazina Glorija zašto je obradila hit beogradske grupe Zana, Severina je odgovorila:

- To nije pesma beogradske grupe Zana, nego albanske autorke Zane Nimani. Snimila sam je u znak podrške albanskom narodu u borbi za oslobođenje Kosova od srpske okupacije! - ispričala je Severina.

Severina Kojić
foto: ATA images

REAGOVANJA

Ruška Jakić
foto: Damir Dervišagić

Ruška Jakić, voditeljka

Severina je izgubila razum

- Zgrožena sam Severinim izjavama. Mi smo je ovde primili raširenih ruku, bila je i udata za Srbina, a s jednim ima dete. Koliko je samo para zaradila kod nas? Ja ne znam šta se sa njom desilo. Ona je izgubila razum. Nek nas ona pusti da mi volimo našu zemlju. Zbog svojih reči mora da trpi konsekvence, treba joj zabraniti ulazak u Srbiju. Evo, zbog nje sam sada postala nacionalista.

Lepa Lukić, Sceniranje
foto: Ana Paunković

Lepa Lukić, pevačica

Nek joj zabrane ulazak u Srbiju

- Ta Severina pljuje po nama, a ovamo dolazi da zgrće pare na naš račun. Sramota. Treba joj zabraniti da dolazi ovamo, za to sam da se država pozabavi njom i da reaguje na ove provokacije.

Severina, Dragica Radosavljević Cakana
foto: Ana Paunković, Ata Images

Dragica Radosavljević Cakana, pevačica

Bolje neka snima filmove

- Srce maleno, sad se setila... Ko je ona uopšte? Neka snima filmove, po tome je poznata. Bolje bi joj bilo da se stidi svog prezimena Vučković. Neka oni priznaju 250.000 proteranih Srba iz Knina - rekla nam je Cakana.

Severina, Bora Đorđević
foto: Damir Dervišagić, Ata images

Bora Đorđević, roker

Severina će ostati bez muževa

- To je veliki problem za Severinu. S obzirom na to da su joj prethodna dva muža bili Srbi, postavlja se pitanje kako će jadna žena da se ponovo uda.

Kurir.rs/Aleksandar Panić

Bonus video:

00:12

Severina poručila Crnogorcima posle koncerta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja