Najnovije vesti

BIO JE BOEM, VOLEO JE PESMU, A NJEGA CELA ESTRADA: Mrka će biti sahranjen pored velikog pevača i svog prijatelja
Foto: Damir Dervišagić, Dado Đilas

tuga za velikim čovekom

BIO JE BOEM, VOLEO JE PESMU, A NJEGA CELA ESTRADA: Mrka će biti sahranjen pored velikog pevača i svog prijatelja

Stars

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić, koji će prekosutra biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, počivaće nedaleko od svog višedecenijskog prijatelja, pevača Šabana Šaulića.

Kako presnosi Objektiva, grobno mesto u koje će biti položen sanduk sa telom Milutina Mrkonjića nalazi se svega nekoliko metara od groba kralj narodne muzike. Inače, Mrkonjić će biti sahranjen odmah pored bivšeg partijskog druga i nekadašnjeg predsednika Predsedništva SFRJ Borisava Jovića. U istom tom redu, a pored Jovića, nalazi se grob ubijenog političara sa Kosova i Metohije ‒ Olivera Ivanovića.

Šaban Šaulić, Milutin Mrkonjić
foto: Zorana Jevtić, Vladimir Šporčić

U delu Aleje zaslužnih građana, gde počiva Šaulić, a gde će od sutra počivati i Mrkonjić, sahranjeni su i glumci Nebojša Glogovac i Milorad Mandić Manda, kao i legendarni pevač narodne muzike Predrag Cune Gojković.

Duboko i iskreno prijateljstvo Mrkonjića sa svim članovima porodice Šaulić nadaleko je poznato srpskoj javnosti. Zahvaljujući upravo tom prijateljstvu, Mrkonjić je upoznao pevačicu Anu Bekutu, ženu sa kojom je proveo poslednjih deset godina života.

aleja zaslužnih građana
foto: Kurir

– Kada sam ugledao Anu na Šabanovom koncertu, nisam znao ko je ona. Pre toga sam upoznao mnoge njene koleginice poput Cece, Snežane Đurišić, Lepe Brene, takav mi je posao, stalno smo se mi političari sretali sa pevačkim zvezdama, ali ja sa njom nisam. Ona je bila u našoj blizini, a ja sam upitao Šabana jedino da li peva "Zlatiborske zore”, inače zaista nisam znao ko je ona – prisećao se Mrka u jednom od intervjua.

– Na zabavi posle Šabanovog koncerta Ani sam naručio jednu pesmu i dao joj bakšiš, a ona mi poručila da skinem burmu. Odgovorio sam joj: "Skinuću, ako mi vratiš pare”, što ona, naravno, nije uradila. Tome se svi slatko smejemo i dan-danas! Važili su za jedan od najskladnijih parova na domaćoj javnoj sceni iako se on zvanično nikada nije razveo od supruge Dragane Daše Mrkonjić.

Ana Bekuta, Milutin Mrkonjić
foto: Privatna Arhiva

kurir.rs/objektiv.rs

Bonus video:

Merima Njegomir peva na kineskom za Milutina Mrkonjića
01:05

Merima Njegomir peva na kineskom za Milutina Mrkonjića

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja