OVE PEVAČICE SU UHVATILE ŽESTOKE MOMKE: Cela Srbija je 90-ih drhtala od NJIH, a bili su manji od MAKOVOG ZRNA u njihovom zagrljaju
Foto: Privatna Arhiva, Ata images, Profimedia, Kurir TV, Ana Paunković, Dado Đilas

Bitange i princeze

OVE PEVAČICE SU UHVATILE ŽESTOKE MOMKE: Cela Srbija je 90-ih drhtala od NJIH, a bili su manji od MAKOVOG ZRNA u njihovom zagrljaju

Stars -

Epohu devedesetih obeležile su klanovi, vođe, obračuni... Srpska estrada se godinama povezuje sa opasnim momcima vrelog asfalta budući da su na splavovima gde su nastupali naše pevačice najčešći gosti su bili upravo ljudi iz kriminala.

Čak su pevačice često i za muževe birale takozvane žestoke momke, od kojih su mnogi tragično završili, što u sukobu sa zakonom, što u međusobnim obračunima kriminalnih bandi i mafijaških klanova.

Ove dame obeležile su devedesete i bile lepša polovina opasnih momaka koji su bili strah i trepet.

Valentina Lindo

Valentina je važila za jednu od najlepših devojaka devedesetih, a i danas se smatra jednom od najatraktivnijih Beograđanki. Bila je udata za Ljubišu Linda, zvanog Čombe, osuđivanog zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu Milana Zarubice, koja je proizvodila sintetičku drogu.

Valentina Londo
foto: Printsceeen/facebook/legendedevedesetih

Saša Krajnc

Saša je važila za najveću zavodnicu devedesetih godina. Ceo život provela je u Zemunu. Bila je ljubimica većine žestokih momaka. Giška, Darko Ašanin, Daniel Išljemović, Ljuba Zemunac, samo su neka od imena koji su u njenom životu ostavili dubok trag. Ljubav njenog života bio je Daniel Išljemović. Svojevremno je izjavljivala da su od Daniela na ulici zazirali, ali da je u kući bio apsolutno divan. Ipak, i pored smrti supruga, za kojim je kako i sama kaže ostala rupa u srcu, i ekipe momaka kojima je bila sve, da može da vrati vreme, ponovo bi sve isto uradila. Saša se u to vreme zabavljala i sa Vukotićem, a oboje su se družili sa Darkom Ašaninom i Slavkom Mijovićem i često su bili ili u Arkanovoj poslastičarnici ili kod Mije u Paladijumu.

- Moji žestoki prijatelji su imali svako svoju sferu rada. Dok se nisu sudarali, to je bilo dobro. Arkan je bio neki vrh svega kod nas, po organizaciji i novcu. Ne mogu da kažem da su posle njega bili Ašanin i Mijović jer nisu radili iste poslove. Arkan je bio miran i povučen čovek, nije voleo da izlazi sa nama. Bio je veliki šmeker koji se nije mnogo isticao. Imao je smešnih upadica, kao što je bila ona kad smo Vesko, Darko, Slavko i još nekoliko nas došli rano kod njega u poslastičarnicu. Sedeli smo i jeli žito. Kada nas je video, rekao je: 'Gde ste noćobdije? Šta je, jedete žito? Da li je to neki parastos ovde?', na šta smo svi počeli da se smejemo - rekla je Saša jednom prilikom.

Bila je zaljubljena i u Đorđa Božovića.

- I pored grube spoljašnjosti, njegova dva metra, sto dvadeset kilograma i ogromnih šaka, on je bio nenormalno nežan - pravi Robin Hud koji štiti nemoćne. Gišku je slučajno upoznala, u Arkanovoj poslastičarnici. Sedela je sa bratom i nekim društvom, kada je ušao kako ona kaže nenormalno lep, šarmantan muškarac, na koga je „odlepila istog momenta“. Zamolio je njenog brata da dozvoli da izađu na piće (bio je poznat po dobrim manirima), ali je kasnije saznao da se zabavljala sa jednim od momaka iz istog društva, tako da su ostali samo jako dobri prijatelji. Danas Saša, svoje drage momke obilazi na grobljima.

Maja Luković

Milorad Ulemek Legija i njegova prva supruga, Maja Luković, važili su za najlepši par tog doba. Maja Luković rođena je u Kanadi, gde se preselila nakon kraha njenog braka sa Legijom. Ona je inače glumica, a glumom se bavila u srpskom pozorištu u Torontu, gde je glumila u predstavi "Mi čekamo bebu". Sa Ulemekom je u braku bila pet godina, a sa njim je, navodno, išla i na ratište. Sa Legijom ima i kćerku, Nikoliju.

Goca Božinovska

Poznanstvo sa Zoranom Šijanom, žestokim momkom iz Surčina, posle samo jedne noći je preraslo u ljubav za ceo život.

- Zoran je bio jaka ličnost, pravi muškarac kakvog bi svaka žena poželela. Imao je svoj stav i mišljenje. Nije zahtevao da mi to poštujemo, ali je ipak njegova bila poslednja. Naša deca su vaspitavana da je tata autoritet iako nikada nije na njih ni ton povisio, a kamoli da ih je udario. Zoran i ja smo se zabavljali dva dana. Jednu noć smo proveli zajedno, a sledeće me je zaprosio - pričala je Goca.

Ona je govorila da joj je Zoran pričao sve i da im je sto puta dolazila i policija kući, ali da se ona dobro snalazila u tim situacijama.

- Nisam tremaroš, a Zorana sam toliko volela da sam bila spremna na sve. Da mi je dao pištolj i rekao: „Sad, kad ovi uđu, ti pucaj - bez razmišljanja bih to uradila. Zoran je često i svojim drugovima pričao o mojoj hrabrosti i snalažljivosti. Znao je da kaže: „Kad bih rešio da opljačkam banku u Švajcarskoj, nikoga od vas ne bih poveo, samo bi Goca išla sa mnom!"

Goca Božinovska, Zoran Šijan
foto: Privatna Arhiva

Posle te ljubavi, Goca je bila 16 godina u vezi sa Nebojšom Tubićem, zvanim Žabak. Spekulisalo da je Gocina veza sa Žapcem bila turbulentna, a pevačica je otkrila da li je istina da ju je Žabac maltretirao dok su bili u vezi.

"Ja sam sa njim provela 16 godina. On nikada ton nije povisio na mene nije, čak sam ja znala da budem naporna i dosadna, da histerišem. On se samo okrene i ode", rekla je Goca u Exkluzivu.

Podsetimo, Žabac je jednom prilikom ispričao kako je Goci njegova devojka jednom napala i nasrnula fizički.

Žabac, Nebojša Tubić Žabac, Puls Srbije
foto: Kurir

- Zlata i Goca su došle do vile mog prijatelja Džira Smatlika, gde sam ja bio smešten, i tu je nastao pravi pičvajz. Moja prijateljica Vesna umislila je da je sa mnom u vezi i poludela je kada je ugledala Gocu. Proradila je ljubomora i počela je da je provocira. Rekla joj je: "Zašto mi se ne javiš?", na šta joj je Goca odgovorila da se ona ne javlja nepoznatim ljudima. Međutim, ova je dodala da su pričale telefonom i da se odlično poznaju. Goca ju je ignorisala, pa je ova krenula da se sa njom i fizički obračunava. Ja sam sprečio haos. Moglo je svašta da se dogodi, ali to nisam dozvolio - kaže Žabac.

Goca i njena koleginica i prijateljica Zlata Petrović, bile su deo "ekipe" koja je harala Beogradom devedesetih.

Između ostalog, bile su bliske i sa Giškom, a ova fotografija to najbolje i pokazuje.

Tanja Vuković

Jedna od onih devojaka koje su delovale kao pristojne cure iz komšiluka bila je i Tanja Vuković. Dobra učenica, duge plave kose, devojka s osmehom devojčice zavela je Gorana Vukovića Majmuna, ozloglašenog ubicu Ljubomira Magaša - Ljube Zemunca.

Tanja je važila za skromnu i povučenu devojku i njihova veza je bila šok za sve koji su ih poznavali. Goran je veoma često u društvu pokazivao svoju naklonost prema simpatičnoj plavuši. Obasipao ju je parfemima, firmiranom garderobom, skupim cipelama i zlatnim nakitom. Udajom se Tanja potpuno povukla iz gradskog života. Ubrzo je rodila devojčicu, koja je imala samo nekoliko meseci kad je ostala bez oca.

Sonja Lazetić

Jedina devojka iz kultnog filma Vidomo se u čitulji je Sonja koja je tada imala 15 godina. Bila je u braku sa Goranom Marićem Maretom koji je ubijen 2009.

Sonja je danas udata za bivšeg fudbalera Nikolu Lazetića.

Ove dame pratile su "opasne momke sa BG asfalta", ali danas je mnogima od njih ostala samo uspomena.

Dara Bubamara

Među pevačicama koje su imale veze sa kriminalcima je i Dara Bubamara, bivša supruga Lazara Dugalića Lakija. Laki je svojevremeno bio uhapšen zbog umešanosti u poslove nemačke i austrijske auto-mafije. U prvi mah, Dara je sve demantovala i govorila da su sve priče izmišljotine.

Kasnije je priznala istinu kada je javni tužilac grada Bohuma potvrdio da se Laki nalazi u istražnom zatvoru. Veliko venčanje javnost nikada nije videla jer su, u vreme kada najavljivano, Dara i Laki već bili u braku, a spekulisalo se da su se venčali zbog papira jer je Laki imao nemačko državljanstvo, koje je Dari odgovaralo zbog ugovaranja nastupa.

Dara Bubamara
foto: Printscreen/Instagram

I Lepa Lukić je priznala da zbog korektnog odnosa sa Ljubom Zemuncem i Ćentom važila za laficu u srpskom podzemlju.

Lepa Lukić, Rade Ćaldović Ćenta, Ljuba Zemunac
foto: Kurir TV, Privatna Arhiva

Cela karijera pevačice Ivana Tulović Buha, koja je bila udata za svedoka-saradnika u slučaju ubistva Zorana Đinđića, Ljubišu Buhu Čumeta, obeležena je kriminalom, u kojem je i sama "do guše“!

Ivana je bila u braku sa Čumetom s kojim ima ćerku, a razveli su se 2017. godine dok je svedok-saradnik bio u zatvoru. Njihov brak je bio put turbulencija, a sem što joj je finansirao karijeru, Ivana Buha je 2015. godine došla u policijsku stanicu Palilula da prijavi supruga Ljubišu Buhu za nasilje u porodici, koje je, prema njenim rečima, trajalo šest godina od kada su se upoznali. Čume i Ivana razveli su se posle 10 godina braka i od 2017. godine ratuje zbog starateljstva nad maloletnom ćerkom i podelom imovine.

Ivana Buha, Ljubiša Buha, Ljubiša Buha Čume
foto: Ana Paunković

Pod lupom javnosti bio bračni par Ražnatović. Svetlana Ražnatović tada je bila na vrhuncu karijere, a Željko Ražnatović Arkan imao je dosije u policiji. Najpopularniju srpsku zvezdu nikada nije uspela da pokoleba ni jedna priča o njenom pokojnom suprugu, jer je za nju on uvek bio heroj i patriota.

Ceca Raznatovic, Zeljko Raznatovic Arkan
foto: Printscreen/Youtube

kurir.rs

Bonus video:

01:09

JELENA TINSKA PONOVO ŠOKIRA: Estrada sada vlada svojim NAPUNJENIM D*PETIMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track