TA NESREĆA U NEMAČKOJ, SVE SE NAMESTILO: Menadžer pokojnog Šabana otvorio dušu: Kada upadnu u DUGOVE i MINUSE, on ih je izvlačio
Foto: Kurir/A.Panić, Damir Dervišagić

do kraja bio s njim

TA NESREĆA U NEMAČKOJ, SVE SE NAMESTILO: Menadžer pokojnog Šabana otvorio dušu: Kada upadnu u DUGOVE i MINUSE, on ih je izvlačio

Stars -

Estradni menadžer Sabit Saša Dervišević radio je sa pokojnim Šabanom Šaulićem sve do njegovog poslednjeg dana, a tokom višedecenijske karijere zajedno su postigli vrtoglave uspehe.

- Šaban i ja smo sarađivali od sedamdesetih, ali najintezivnije smo krenuli da sarađujemo u ratnim periodima i bio sam mu menadžer do poslednjeg dana - ponosan je Saša na dugogodišnju saradnju sa muzičkom legendom.

Kakve sada sluša komentare na terenu kada ugovara nastupe za neke druge pevače i koliko se u njegovom poslu oseća praznina otkada Šabana nema priznao je u intervjuu za espreso.

- Da budem iskren, dosta gazdi se zna otvoriti, pa reći koliko je Šaban dovodio publiku. Znaju da kažu da ranije, dok je Šaban bio živ, kada upadnu u neke dugove i kada imaju minus, da samo pozovu Šabana da im peva i da on napravi takav posao da se pokriju svi ti dugovi. Mi smo uvek dobro radili, Šaban je pravio posao i bilo je puno gde god da je on pevao - otkrio je Dervišević.

Šaban Šaulić
foto: printscreen/DW, Dragana Udovičić

Na pitanje da li se dešavalo, dok je Šaban bio živ, da je možda nekada bio nezadovoljan što mu ćerka Ilda Šaulić više ne nastupa.

– Ilda je slučajno počela da peva. Ali Šaban mi nikada nije tražio ni ucenjivao da tipa moram da sredim i Ildi nastup ako želim da i i on radi. Nikada Šaban nije intervenisao za nju, ona je radila koliko je želela da radi.

Osim Šabana, u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj je poginuo i muzičar Mirsad Kerić.

- Ja sam prvi put i doveo Mirsada da svira uz Šabana. Ja sam ih upoznao. Sa ovog sadašnjeg gledišta bolje da nisam, ali sudbina je takva. Šaban je bio težak, sa njim nije bilo ko mogao da svira. Na prste dve ruke mogu da se nabroje solisti koji su mogli da prate Šabana. Ali ta nesreća u Nemačkoj. To kako se namestilo, ta nesreća, i danas mislim da je to samo sudbina bila jer neverovatno da se sve tako namesti i da stradaju i Šaban i Mirsad.

kurir.rs/espreso

Bonus video:

00:43

Poznatom kuršumlijskom pevaču Goranu Spasojeviću Šaban Šaulić devedesetih napisao popularnu pesmu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja