Najnovije vesti

OTKRIVAMO SVE DETALJE RASKIDA SARADNJE IZMEĐU JK I GRANDA! Karleuša tražila 190.000 € po sezoni, evo koliko para DOBIJAJU OSTALI!
Foto: Printscreen/Prva TV, Ana Paunković, Damir Dervišagić, Shutterstock

DUGO ČUVANA TAJNA

OTKRIVAMO SVE DETALJE RASKIDA SARADNJE IZMEĐU JK I GRANDA! Karleuša tražila 190.000 € po sezoni, evo koliko para DOBIJAJU OSTALI!

Stars

Pred početak emitovanja svake sezone "Zvezda Granda" spekuliše se o iznosima honorara i uslovima angažovanja članova žirija ovog muzičkog takmičenja.

Prošle godine mnogi ljubitelji ovog šou-programa bili su šokirani iznenadnim odlaskom Jelene Karleuše iz žirija.

Zvezde Granda, Jelena Karleusa, Saša Popović
foto: Ana Paunković, Vladimir Šporčić

Sada, godinu dana od njenog napuštanja žirija, Kurir ekskluzivno otkriva strogo čuvanu tajnu i prave razloge pucanja saradnje između produkcije i Karleuše, kao i koliko ostali članovi žirija zarađuju od ovog takmičenja.

JK je nakon šest godina žiriranja napustila ovo takmičenje zbog novca. Naime, Jelena je, da bi učestvovala u novoj sezoni, tražila povećanje honorara. Ona je zahtevala iznos od 190.000 evra po sezoni. Međutim, "Grand" nije želeo da joj isplati tu sumu, pa je došlo do prekida saradnje, a umesto nje je došla Ceca Ražnatović.

Svetlana Ražnatović, Ceca, Ceca Ražnatović, Zvezde Granda
foto: ATAImages, Dado Đilas, Dragana Udovičić

Ceca je tada, prema rečima našeg izvora, potpisala ugovor na tri godine, a po kome po sezoni dobija 100.000 evra. Pored Ražnatovićeve, i drugi članovi žirija zarađuju lepe sume novca od učešća u ovom takmičenju i mentorstva mladim kandidatima, ali taj iznos je daleko manji od onog koji je ugovorila Ražnatovićeva.

Zvezde Granda
foto: Printscreen/TV Prva

Prema našim saznanjima, najpribližnija Ceci je Marija Šerifović, koja po sezoni dobija 80.000 evra, dok Ana Bekuta i Viki Miljković zarađuju po 50.000 evra. Dragan Stojković Bosanac i Đorđe David će na kraju sezone biti teži za 40.000 evra.

Za razliku od njih, Snežana Đurišić radi za platu, s obzirom na to da je na funkciji muzičkog urednika u "Grandu".

Podsetimo, Jelena je prošle godine u otvorenom pismu potvrdila da više neće biti deo ovog takmičenja, međutim, nigde nije spomenula da je problem nastao zbog novca.

Zvezde Granda, Saša Popović, Ceca Ražnatović, Marija Šerifović, Dragan Stojković Bosanac, Mili, Đorđe David
foto: Nemanja Nikolić, Ana Paunković, Damir Dervišagić, Printscreen

- Dragi moji, odlučila sam da je vreme da se pred novi album povučem iz "Zvezda Granda" i u skladu s tim, na svoju inicijativu, još 28. juna ove godine obavestila sam "Grand" produkciju i raskinula ugovor. Ovo odluku sam donela da bih se maksimalno posvetila izlasku i promociji novog albuma koji dolazi. Od tada do danas bilo je pokušaja da nađemo načina i uslova da nastavim sa snimanjima. Međutim, nismo uspeli da se dogovorimo. Ko su novi članovi i kako će takmičenje izgledati nadalje, nije pitanje za mene. Želim im svu sreću - poručila je tada pevačica i priložila sliku zahteva za raskid ugovora.

Drugačija pravila

Popović i Mili imaju posebne ugovore

U medijima se svojevremeno pojavila informacija da Saša Popović nakon prodaje "Granda" dobija mesečnu platu od 25.000 evra. On se, prema ugovoru, bavi samo "Zvezdama Granda".

Ceca Ražnatović, Saša Popović, Aleksandar Milić Mili
foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

Za razliku od njega, uslovi Milijevog učešća u takmičenju i ugovora su nepoznati. On se nalazi na funkciji direktora muzičke produkcije. Milić, kako saznajemo, nije zaposlen u "Grandu", već u kompaniji u kojoj posluje i ova muzička produkcija. Pored toga što radi s kandidatima, Mili pobedniku piše i pesmu, a iz svake sezone uzima pod svoje okrilje i nekog takmičara koji se posebno istakao, pa se bavi i njegovom karijerom, kao što je to bio slučaj sa Zoranom Mićanović.

Kurir.rs/A.Panić

Bonus video:

Zvezde Granda žiri
11:38

Zvezde Granda žiri

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja