Uvređene plavuše RTS-a odgovorile Kovačeviću

reagovanje

Uvređene plavuše RTS-a odgovorile Kovačeviću

Stars -
Vaše izjave su više od prostakluka i vređanja sopstvene ćerke", ocenjuju Miljković, Kovačević i Jovićević, u ime desetina "plavuša" sa RTS

BEOGRAD - Novinarke Radiotelevizije Srbije (RTS) Nataša Miljković, Olja Kovačević i Olivera Jovićević osudile su izjavu narodnog poslanika Siniše Kovačevića da RTS nema nikakav program, "osim nekoliko plavuša koje se smenjuju vodeći ga", jer smatraju da je to krivično delo, zbog kojeg će dobiti odgovor od srpskog pravosuđa.

"Vi ste relativno poznat srpski dramski pisac, radnik u kulturi, otac jedne skoro plavuše, narodni poslanik. Ali, vi ste ujedno i sramota svake od nabrojanih kategorija. Vaše izjave su više od prostakluka i vređanja sopstvene ćerke", ocenjuju Miljković, Kovačević i Jovićević, u ime desetina "plavuša" sa RTS.

To je krivično delo koje je ostalo bez dostojnog odgovora u najvišem zakonodavnom domu Srbije, navode one u saopštenju i konstatuju da Kovačević zaslužuje bolji odgovor od srpskog pravosuđa, koji će i dobiti.

"Vaše je pravo da se u oceni programa RTS raziđete sa vlastitim narodom. Ali, ne možete preko "plavuša", polnog rasizma i zaštićeni imunitetom da, usred Skupštine, vodite krstaški rat protiv RTS, jer sudskim putem, mimo važećih pravilnika, zahtevate isplatu 160.000 evra autorskih honorara za reprize vaših serija", smatraju Miljković, Kovačević i Jovićević.

Da li biste ovako vređali "plavuše" i naš program da ste, poduprti svojim poslaničkim autoritetom, protivzakonito odlomili milionsku nadoknadu, pitaju Kovačevića tri novinarke RTS na kraju saopštenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja