ANA SOFRENOVIĆ SE 4 GODINE LEČILA OD DEPRESIJE: A i ove dame sa ESTRADE imale su psihičkih problema
Foto: Printscreen

Tražile pomoć psihijatra

ANA SOFRENOVIĆ SE 4 GODINE LEČILA OD DEPRESIJE: A i ove dame sa ESTRADE imale su psihičkih problema

Stars -

Glumica Ana Sofrenović otkrila je da je četiri godine lečila depresiju koja je nastala nakon razvoda od glumca Dragana Mićanovića sa kojim ima dve ćerke kojima je nedavno posvetila i potresan status o životnoj drami.

"To je nešto sa čime se hoda, najgori deo jesam preživela, to je faza u životu, suočavate se, hodate sa tim, kroz to sam prošla, postoje godišnji periodi kada je jače ilis labije, bolje mi je naravno, sada sam okej", rekla je nedavno Ana Sofrenović.

I ove dame na našoj sceni su se lečile od depresije:

Neda ArnerićNeda Arnerić (63) borila se s teškom depresijom, u koju je zapala nakon što je pod nerazjašnjenim okolnostima pala sa trećeg sprata zgrade u Dubljanskoj ulici na Vračaru. Zbog stanja u kojem se nalazila, slavna glumica nije želela da prima posete, pa samim tim ni da viđa članove svoje porodice i prijatelje, koji su se svakodnevno raspitali za njoj. Glumica se posle pada potpuno oporavila i nastavila da radi.

Rada ManojlovićPevačica Rada Manojlović otkrila je da je zbog teškog psihičkog stanja bila primorana da svakodnevno guta antidepresive.

"Za početak da kažem da je to mnogo nezgodna stvar. Baš sam se bila navukla. Šest meseci nisam mogla da se skinem sa „ksanaksa“. Pričam ovo javno jer svako ko pomisli uzeću, pa ću da se skinem kada ocenim da ne treba više - vara se. Nije to tako lako. Bilo mi je veoma teško da se skinem sa tableta. Tablete bih preporučila samo u krajnjoj nuždi. Na primer ukoliko izgubite člana porodice pa baš morate da ih koristite kako biste ublažili bol", upozorila je tada Rada.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

Milica TodorovićPevačica Milica Todorović veoma mlada je ušla u estradne vode, a sada tvrdi da je zahvaljujući posetama psihoterapeutu uspela da sačuva zdrav razum. "Bavim se ovim poslom, koji nosi mnogo toga. Sve je tako brzo i natrpano, a velika je odgovornost jer imate ljude koji vas poštuju i vole, pa morate da ispunite njihova očekivanja. Puno je ernergetskih vampira na estradi koji vam isisavaju ne samo energiju već i životnu radost. Bilo mi je mnogo teško jer sam u estradu uplovila kao dete. Sa 14 godina sam pobedila u "Zvezdama Granda" i to je jedan od razloga zbog kojih sam odlučila da odem da pričam sa psihoterapeutom. Svima bih preporučila da idu kod stručnih ljudi", rekla je Milica i dodaje da je svesna koliki je to tabu u Srbiji.

Foto Printscreen/Instagram
Foto Printscreen/Instagram

Mirjana Bobić Mojsilović"Išla sam jedno kratko vreme kod psihijatra. A volim i da samu sebe „psihoanaliziram“. Kad sam svesna onoga što mi prolazi kroz glavu – onda nekako umem sebi i da objasnim zašto to mislim, umem da rastumačim svoje emocije i taj moj mali unutrašnji dijalog mi je veoma lekovit. A kad to ne pomaže, zovem sestre koje su moji psihijatri, kao i ja njihov", ispričala je u jednom intervjuu spisateljica Mirjana Bobić Mojsilović.

Foto Zorana Jevtić
Foto Zorana Jevtić

Nataša BekvalacSeksi pevačica priznala je da je u kriznim situacijama posećivala psihologa, ali i da se kaje zbog toga.- Nemojte se baviti sobom uopšte. Što više čeprkate biće vam teže. Mnogo više onih negativnih stvari izađe, ne dirajte ništa. Nikad kod psihijatra, nikad karte, horoskop. Ja sam upoznala ljude koji se nikada nisu bavili sobom i mnogo su srećniji - objasnila je Nataša, a preneo "Hello".

Foto Dragan Kadić
Foto Dragan Kadić

Dragana Katić"Imala sam teške dane, pre svega kada sam iznenada, posle kratke i invazivne bolesti, izgubila dragu prijateljicu. Posle toga roditelje, a kao jedinici, to mi je baš teško palo. To su užasno bolni i prelomni momenti u mom životu. Kada sam osetila potrebu da se obratim psihijatru i da razgovaram o tome na koji način podnosim gubitak, ja sam to i učinila. Otišla sam i mnogo mi je pomoglo. Svima bih preporučila da kada zapadnu u neke probleme i životna iskušenja i kada vide da ne mogu sami da se izbore sa tim posete stručno lice", ispričala je za Alo Dragana Katić.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

Luna Đogani"To što je moja ćerka išla kod psihijatra je sasvim normalno. Psihijatri su isto što i pedijatri. Nekada te boli duša i prosto imaš potrebu da ti neko pomogne da prevaziđeš određene događaje i situacije u životu. Znam da je Luna prošla kroz veoma težak period, a jedan od razloga je i to što je Gagijev i moj razvod medijski ispraćen sa svih strana", ispričala je Anabela Atijas, Lunina mama u jednom intervjuu. "Ponosna sam na nju što je u jednom trenutku zatražila pomoć, a sve zahvaljujući mom odgoju. Ja sam vrlo otvoreno pričala o svojim depresijama i odlaženju kod psihijatra, tako je i Luna imala od koga da nauči da je poželjno u situacijama kada imas probleme otići kod stručnog lica. I sama sam je u jednom trenutku posavetovala da ode i porazgovara sa nekim, jer sam odlično znala da će joj nakon tog razgovora biti bolje. Smatram da ljudi kada dođu u situaciju da imaju stresne momente uz razgovor sa psihijatrom to mogu da prevaziđu. Bila sam srećna kada je Luna izašla iz kao pobednik", rekla je Anabela Atijas.

Foto Damir Dervišagić
Foto Damir Dervišagić

Epk/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track