IDE NA SUD: Hasanu Dudiću preti 5 godina zatvora zbog prebijanja Jelene
Foto: Kurir

Tužilaštvo podnelo predlog optužnice

IDE NA SUD: Hasanu Dudiću preti 5 godina zatvora zbog prebijanja Jelene

Stars -
U dokumentu u koji je Kurir imao uvid piše da je dobila potres mozga posle Dudićevog udarca i da je on bio uračunljiv

Hasanu Dudiću će biti suđeno zbog prebijanja Jelene Golubović u „Parovima“, saznaje Kurir.

Treće osnovno tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv pevača zbog nasilja nad rediteljkom, a za dela koja mu se stavljaju na teret predviđena je zatvorska kazna od jedne do pet godina zatvora.

U dokumentu u koji je Kurir imao uvid piše da je Dudić nasilničkim ponašanjem ugrozio spokojstvo građana i narušio javni red i mir jer je pred više učesnika rijalitija, posle svađe s Golubovićevom, pritrčao rediteljki koja je sedela na barskoj stolici i fizički je napao.

Nogom u glavu

- Obema rukama je uhvatio za kosu i snažno je povukao sa stolice na pod. Dok je padala, pesnicom ju je udario u leđa, a kada je bila na zemlji, šutnuo ju je nogom u glavu nanevši joj nagnječenja po čelu. Oštećena je zbog udarca zadobila potres mozga - piše u dokumentu optužnog predloga, u kom je navedeno i da je tokom napada na Golubovićevu optuženi bio uračunljiv.Advokatica Jelene Golubović, rediteljke koja se trenutno takmiči na Farmi, kaže da je optužni predlog tužioca dokaz da je njena klijentkinja žrtva.- Sama činjenica da je tužilac sudu podneo optužni akt znači da postoji osnovana sumnja da je Dudić zaista izvršio to krivično delo. Kvalifikacija Jeleninih povreda kao lakših je u praksi poznata kao „procena tužilaštva“. A to nije obavezujuće za sud. Ne sme se zanemariti činjenica da Jelena ima mnogo fanova, koji su uznemireni zbog nasilja nad njom. To se moglo utvrditi na osnovu komentara na internetu - izjavila je advokatica Vesna Golubović.
Incident u rijalitiju... Počupao je, pa je šutnuo u glavu
Incident u rijalitiju... Počupao je, pa je šutnuo u glavu

Tvrdi da je nevin

S druge strane, pevač smatra da nije kriv jer se, kaže, samo branio od napada rediteljke, kao i da bi i ona morala da bude optužena.- Prvo, ona je mene vređala i maltretirala svakodnevno. Kad se to dogodilo, ja sam noć proveo u bolnici zbog visokog pritiska, a ona je igrala kolo u „Parovima“. Posle je nabavila lažnu medicinsku dokumentaciju o povredama. Psovala mi je decu, vređala me na nacionalnoj osnovi i to je televizija trebalo odmah da spreči. Ova država jedino meni sudi, a sad se svi tuku u rijalitiju i niko ništa ne preduzima. Ako je treba da budem okrivljen, onda treba i ona zbog vređanja na nacionalnoj osnovi. Da sam je stvarno udario, imala bi ozbiljne povrede. Jesam je povukao za kosu, ali nisam je udarao - kaže Dudić za Kurir.

PoslediceIZGUBIO HONORARPrema navodima u optužnom predlogu, prebijanje rediteljke prekinuo je vidovnjak Vita Tarot, koji je pokušao da razdvoji Dudića od Golubovićeve. Razjarenog pevača na kraju je smirio Marko Perović, koji je krenuo za njim i sprečio ga da nastavi da bije rediteljku. Incident se desio 11. aprila 2015, a Dudić je nakon toga izbačen iz rijalitija i kažnjen oduzimanjem honorara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track