KAO DA JE NASLUTILA SMRT: Evo šta je ESMA REDŽEPOVA rekla u POSLEDNJEM INTERVJUU!
Foto: Printskrin/Jutjub

in memoriam

KAO DA JE NASLUTILA SMRT: Evo šta je ESMA REDŽEPOVA rekla u POSLEDNJEM INTERVJUU!

Stars -

Makedonska pevačica Esma Redžepova preminula je jutros u Skoplju u 73. godini, posle kraće i teške bolesti. Pevačica romske muzike bila je primljena u jednu skopsku bolnicu u teškom zdravstvenom stanju. Na žalost, ona nije uspela da se izbori, već je preminula.

Esma Redžepova Teodosijevska zahvaljujući svojoj bogatoj karijeri smatra se kraljicom romske muzike. Zbog načina na koji je izvodila ovu muziku, stekla je i svetsku slavu, a 2013. godine ponela je i titulu nacionalnog umetnika Makedonije.

U svom poslednjem intervjuu, Esma je pričala o svojim planovima, ali je naglasila jedan detalj - ''Ako budem živa i zdrava''.

"Ako budem živa i zdrava, održaću koncerte u svim centrima bivše Jugoslavije. Zamislite da se 23.000 puta popnete na binu i siđete. To nije lako, a kamoli da toliko puta pevate. Kao devojčica sam bila vrlo nemirna i buntovna, a sa 11 godina već sam imala solističke koncerte. Vrlo retko pevam u klubovima, uglavnom nastupam u dvoranama i to pred inostranom publikom koja nema veze sa Balkanom.

(VIDEO) PEVALA JE TITU I GADAFIJU: Esma je bila SVETSKA ZVEZDA, ali uvek se vraćala u Skoplje

Ove godine pevala sam u Filharmoniji u Minhenu, pred više od 2.000 ljudi, a nedavno sam se vratila iz Amerike, gde sam nastupala u Kenedi centru i Kongresnoj biblioteci u Vašingtonu. Prvi put u karijeri ću ove godine nastupiti u Kini. Bez obzira na to što publika ne razume o čemu pevam, mislim da sam specifična pevačica i da je magija u mom glasu" rekla je pevačica tada.

Redžepova je sledeće godine trebala da obeleži 60 godina rada, zbog čega je i planirala da nastupa u centrima bivše Jugoslavije.

(novosti.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track