LEPA LUKIĆ SE PRISETILA: Kockala sam se sa Tomom Zdravkovićem danima
Foto: Dragan Kadić, PR

Veliki prijatelji

LEPA LUKIĆ SE PRISETILA: Kockala sam se sa Tomom Zdravkovićem danima

Stars -

Lepa Lukić, legenda narodne muzike, sa osmehom se seća Tome Zdravkovića, sa kojim je najviše volela da nastupa jer se s njim najbolje zabavljala.

Lepa žali što neće moći da nastupi na koncertu u njegovu čast 28. septembra u "Kombank areni", jer smatra da će je biti previše u javnosti s obzirom na to da je svoj koncert zakazala za 17. novembar.

Kraljica narodne muzike ponosna je na činjenicu da je bila jedna od Tominih najboljih prijateljica.

"To je bio jedinstven čovek, koji je, evo, doživeo i svoju drugu slavu. Pa ko to može?! Samo boem. Tom snagom boema voleo je sve, ko majmun. Bio je divan kao prijatelj, kakvih je malo u životu. Družila sam se s njim, a i radili smo zajedno na moru", počinje svoju priču Lepa.

"Pevali smo u Budvi u bašti „Pod lozom” 20 godina, a tu su bili i Dobrivoje Topalović i Zoran Kalezić. Družili smo se i igrali remi po ceo dan. Ostanemo tako do uveče i jedva stignemo da se istuširamo pred nastup koliko se zanesemo. Ali ja sam bila najčvršća. Čim ostavim karte, brzo se umijem, sredim, našminkam i izađem da pevam, kao da sam spavala sedam dana. A oni viču: „Joj, ženo, kako ti izdržiš?” i preskaču senke misleći da su bare koliko su umorni. To je bila super četvroka, do ludila smo se smejali. Toliko smo se družili, da sam znala kako Toma diše", kaže Lepa, koja tvrdi da je Zdravković bio poseban umetnik i da je harizmom zvezde odisao gde god bi se pojavio.

Foto printskrin
Foto printskrin

"Znao je Toma već tada da je veliki pevač, kako da ne. Kada neko loše peva, on bi rekao bez ustručavanja: „Vidi ga ovaj, peva ko kompir!” - sa osmehom se prisećala Lukićeva svih Tominih izjava kojima ju je oduševljavao.- Bio je boem. Znao je i da se naljuti, ali bi ga to vrlo brzo prošlo. Voleo me je što sam boem kao i on, voleo je moj duh i moje šale. Umeo je da prihvati šalu kao pravi veliki čovek. Umire od smeha i kaže: „Kako ja ono, Lepa, kažem? Ajde me imitiraj”. Onda ga ja imitiram i on onda crkne od smeha", kaže pevačica, koja žali što neće biti deo velike kafanske postave u „Areni” u čast njenog pokojnog druga.

"Žao mi je što ne mogu da nastupim na tom koncertu", objašnjava Lepa, koja će zauvek pamtiti sve dogodovštine koje je vezuju za pokojnog Tomu Zdravkovića.

Foto printskrin
Foto printskrin

(Alo/Tatjana Čanak)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track