Marinko Rokvić za Kurir: Danas mi je žao što sina nisam odmah priznao
Foto: Marina Lopičić

Intervju, pevač iskreno o greškama iz mladosti

Marinko Rokvić za Kurir: Danas mi je žao što sina nisam odmah priznao

Stars -
Bio sam na festivalu u Sarajevu i tu noć proveo sam s Dariovom majkom. Nisam bio siguran da je dete moje, ali me je to godinama mučilo

Marinko Rokvić ove godine slavi 40 godina karijere, što će obeležiti koncertom u Sava centru 4. juna.Jedan od najpopularnijih pevača narodne muzike u intervjuu za Kurir iskreno govori o vanbračnom sinu Dariju, koji živi u Kanadi i koji mu je nedavno došao u posetu, i ističe da mu je žao što ga odmah po rođenju nije priznao.- To je bila ljubav u prolazu, za jednu noć. Bio sam na jednom festivalu u Sarajevu i tu noć sam proveo s Dariovom majkom. Nisam bio siguran da je dete moje, ali me je to godinama mučilo. Da mi je tad bila ova pamet, istog momenta bih s detetom otišao na DNK analizu i prihvatio ga.

Vaša supruga je insistirala da to uradite.- Jeste. Recimo, 1999. bio sam s Lepom Lukić na turneji u Torontu i tada sam prvi put pet dana proveo s Dariom, a nisam bio siguran da je dete moje. Ne mogu da vam opišem taj osećaj jer sam se uvek pitao da li je moj. Kad je potvrđeno da sam mu otac, odmah sam ga priznao.

Srdačan doček... Dario u poseti ocu
Srdačan doček... Dario u poseti ocu

Mnogi pričaju da razdvajate decu.- U našem odnosu nikad ništa nije bilo ružno. Dario živi u Kanadi, a Nikola i Marko su ovde. Ja jedva čekam da vidim unuka Romea, a i Dariovo drugo dete je na putu. On je sada bio u Beogradu i dogovorili smo se da u septembru idemo u Portugal da upoznam roditelje njegove supruge.Koju snajku više volite, Nikolinu Bojanu ili Markovu Saru?- Uh, to ne mogu da kažem jer su mi obe mile. Saru češće viđam, a Bojanu slabije.I vaši sinovi su pevači, ali je mladim pevačima danas teško da naprave ozbiljnu karijeru.- Nažalost, njima ne može da se posveti pažnja do kraja, a oni bi opet hteli preko noći da postanu zvezde. To ne može. Ja sam se tek posle osme ploče pojavio na televiziji. Muzika je danas katastrofa.Šta pripremate publici za beogradski koncert?- Ovaj koncert je velika odgovornost i obaveza. Zamislio sam da bude u tri dela. Počeću sa starim hitovima, drugi deo će biti opus sevdalinki, a treći je rezervisan za pesme koje su obeležile moju karijeru.

ZavodnikČESTO SAM MENJAO DEVOJKEZa vas kažu da ste u mladosti bili veliki zavodnik?- Često sam menjao devojke. Bilo je patnje, moje i njihove. To je mladost, ludost. Mislio sam da se nikad neću oženiti. Danas se ne branim od žena jer su to moje obožavateljke koje me cene zbog pesama. Sada imam drugo zadovoljstvo, porodicu i unučiće. Za mene je brak svetinja, a sve ostalo je muzika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track