NE PLAĆA DAŽBINE: Merimin tajkun duguje za struju 33.000 evra. EDB mu pokucao na vrata...
Foto: Damir Dervišagić

Poznati biznismen iz Surčina duguje za komunalije

NE PLAĆA DAŽBINE: Merimin tajkun duguje za struju 33.000 evra. EDB mu pokucao na vrata...

Stars -
Dragoljub Marković ne izmiruje obaveze za utrošenu električnu energiju, pa nagomilao račune od četiri miliona dinara

Biznismen Dragoljub Marković, koji se nedavno oženio pevačicom Merimom Njegomir, za struju duguje četiri miliona dinara, otkriva Kurir. Naš paparaco uslikao je prekjuče, na dan Meriminog koncerta u Kolarcu, na Markovićevom imanju u Surčinu radnike „Elektrodistribucije“ koji su došli da mu iseku struju zbog neplaćenih računa. Ekipa iz EDB se u domu vlasnika „Krmivo produkta“, u čijoj se blizini nalazi i njegova ergela, zadržala oko sat.Duguje i bogu i narodu- Marković godinama ne plaća struju. Trenutno duguje nešto više od četiri miliona dinara. Njegova firma „Eko organik lajf“ trenutno je u stečaju, s dugom od 3.933.565 dinara. Brojilo je odjavljeno još 2009, ali ponovo je prijavljeno prošle godine, na firmu „Grin mad ov korporejšen“. Novo preduzeće takođe ima dug za struju, od 107.922 dinara - kaže za Kurir izvor iz „EPS Snabdevanja“.

Pokušali smo da stupimo u kontakt s Dragoljubom Markovićem, ali on do zaključenja broja nije odgovarao na naše pozive i poruke.Inače, biznismen u vlasništvu ima nekoliko kompanija koje se bave proizvodnjom hrane, pored toga što poseduje ergelu.U intervjuima često ističe kako se susreće s brojnim problemima zbog stanja u srpskoj ekonomiji. Iako ne stoji najbolje finansijski, biznismen bi samo od prodaje jednog konja mogao da izmiri svoja dugovanja.Ima više od 50 konja- Ne brojim grla, samo ih volim. Imam ih više od pedeset. Nemoguće je odgovoriti na pitanje koliko vrede jer je njihova realna cena promenljiva. Ukoliko ga neko traži, dobro grlo može da košta i do 300.000 evra, a ako ga vi nudite, cena mu je svega 1.000 evra. Najniža cena grla koje mi trenutno nudimo je oko 3.000, a najviša 100.000 evra. Moja ergela je trenutno jedna od najvećih u zemlji, a prva je privatna posle one koju su imali Dunđerski - otkrio je Marković.

Isti igračiMERIMA NABILA DUG OD 40.000 EVRABiće da su se Marković i njegova novopečena supruga baš pronašli s obzirom na to da ni pevačica Merima Njegomir ne izmiruje redovno svoje obaveze prema državi. Naime, Kurir je već pisao da je uspela da nagomila dug od oko 40.000 evra. Ugledna estradna umetnica i odgovorna muzička urednica PGP čak 14 godina nije plaćala račun za telefon, parking, infostan, ali i kiriju za stan koji iznajmljuje od „Diposa“ (Diplomatskog stambenog preduzeća).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja