PINKOVE ZVEZDE: Dalje su prošli Bajro i Vanja
Foto: Printskrin

Muzičko takmičenje

PINKOVE ZVEZDE: Dalje su prošli Bajro i Vanja

Stars -
Za prolazak u naredni krug bori se 20 kandidata od kojih samo njih 10 ima priliku za naredni stepenik u takmičenju

Svi pevački talenti Srbije, ali i regiona takmiče se u najpopularnijem šou programu "Pinkove zvezde".

Ove nedelje je najviše sreće imalo ovih 8 kandidata koji su osvojili svih 5 glasova žirija: Nevena, Jelena, Renato, Mlađen, Aleksandar, Slobodan, Marko i Ilija.

Kao i u prethodnim emisijama i ovoga puta se za prolazak u naredni krug bori 20 kandidata od kojih samo njih 10 ima priliku za naredni stepenik takmičenja.

Žiri se potrudio da bude objektivan ali, kao i u svim prethodnim emisijama bilo je razlike u mišljenjima, pa i poneka prozivanja. Bilo im je teško da odluče jer se, kako kažu, predstavio veliki broj dobrih kandidata.

U baražu se takmičilo 11 takmičara a njih dvoje je dobilo šansu da nastave takmičenje.

Takmičari koji su prošli dalje u baražu su: Bajro Planjanin i Vanja Lakatos.

Milan je u ovoj emisiji najavio da će postojati baraž i nakon drugog kruga takmičenja gde će se neki od takmičara vratiti.

00:00 Počeo baraž!
23:42 Nevena Stojanović se predstavila pesmom "Noćas kuća časti" – 5 glasova
"Ovu pesmu obožavam i baš mi je drago da si je izabrala", poručilajoj je Ceca."Ovo je zvučalo jako lepo, korektno, želela bih da čujem drugu pesmu", rekla je ona. I Bora se složio sa Cecom.Druga pesma je "U meni jesen je"
Iako je Nevena imala mali peh na samom početku pesme, spretno se "izvukla" i nastavila kao da se ništa nije dogodilo. Uspela je da podigne sve članove žirija za svih pet.
"Bezobzira na kiks na početku, nije uopšte to važno.Nema veze, desi se. Ali kada si napravila vind, gore, sada, onda si pokazala da si baš ozbiljan pevač, i evo imaš pet u stolicu", pohvalio joj je Haris.
"Vidi se da se potrudila za ovaj nastup, i za koreografiju. Vidi se da si samouverenija, odlično čuješ, uklopilasi se, nema stajanja", pohvalila je Ceca.
"Blokade se dešavaju. Ovo je fenomenalno pevanje.Baš mi je drago da imamo toliko kvalitetnih pevača", i Bora je imao samo reči hvale.
23:35 Jelena Grbović predstavila se pesmom "Gora ječi" – 5 glasova
Milan je pohvalio "upao mi fen u kadu"frizuru takmičarke. Ovo je nasmejalo Cecu, što je Milan proslavio.
"Fantastičan vokal. Ja sam uživala od početka, ona peva fenomenalno", rekla je Ceca.
"Kako može bolje? Ovo je dobro do bola!" zapazio je Bora.
"I jamislim da ovo može bolje, ali i ovo je sjajno” dodao je Miroslav.
Haris je takođe oduševljen: “Ja mislim da ne može bolje, i da ne treba bolje. Ovo je bilo sjajno. Žao mi je što nema pet stolica jer je ovo tako posebno pevanje. Velika šteta. Ne liči ni na jedno, do sada, viđeno.
"Ova interpretacija je toliko posebna da je morala imati pet stolica", rekao je Haris.
Druga pesma je "O jednoj mladosti"
"Alalvera. Alalvera, ej. Alalvera! I još jednom, alalvera!" oduševljen je bio Milan.
"Nemam reči. Ja mislim da je ovo definitivno zvezda večeri", rekao je Miroslav.
Marina je čekala drugu pesmu i zato se nije podigla u prvoj.Želela je da čuje nešto "upotrebljivije".
"Nemam reči. Ovo je fantastično", rekao je Bora.
I Ceca je fascinirana nastupom."Po meni nije trebala ništa pevati nakon prve pesme.Toliko je posebna bila.Ja ne znam... Bio bih uskraćen zaovaj užitak što sam čuo i ovako fantastičnu interpretaciju... Mislim da je svaki komentar..." međutim, Miroslav ga je prekinuo.Kada je Miroslav konačno dobio reč, Haris mu je uzvratio istom merom.
23:24 Bajro Planjanin se predstavio pesmom "Treba vremena" – 4 glasa
Miroslav je rešio da da Bajru drugu šansu. Haris zna kako Bajro peva, i nije mu jasno zašto je večeras Bajro pevao tako jako, tako silno. On smatra da je bilo kontraproduktivno to što je Bajro pokušao da impresionira žiri. Bora se setio Bajra kao najstarijeg kandidata u takmičenju, koji je sve oborio s nogu.Druga pesma je "Lejla"
Miroslav je čekao do poslednjeg trenutka da povuče svoj glas, jer je Bajro u jednom trenutku imao svih pet, i to posle Marinine sugestije. "Mi stvarno volimo Bajra, ali večeras nije bilo za pet", pravdao se Miroslav.
Marina se složila sa Miroslavom. Haris je siguran da je Bajro preterao sa agresivnošću, gde je u refrenu skliznuo na jednom mestu. Da je to uobličio, to bi bilo mnogo bolje, rekao mu je on. Ceca je sigurna da će takmičar u barazu biti onaj svoj. "Mislim da je Lejla izvedena vrhunski, i da će Bajro u baražu proći sigurno”, rekao je Bora.
23:16 Miloš Ranković se predstavio pesmom "Pukni zoro" – 3 glasa
Tri glasa u prvoj pesmi. "Hickok je stigao. Režirao je sve", rekao je Bora, misleći na Harisa, koji je čekao poslednji trenutak. Miroslav smatra da bi Miloš mnogo bolje otpevao da je imao prilike da nastupi u nekoj opuštenoj atmosferi.
Druga pesma je "Jesen u meni"
"Čisto iz pedagoških razloga, nije zaslužio više od tri! Četiri nije zaslužio“ smatra Miroslav. Marina se složila sa njim. Drugu pesmu je otpevao previše agresivno smatra ona, ali je falilo emocije i nekog lepseg izraza u kompoziciji. Dok je izvodio pesmu, videlo se da se Miloš zaista trudi i za zadovoljstvom mu je dala svoj glas, rekla je Ceca. Redak slučaj da neko peva van intonacije u toj visini, ali se sve da srediti. Dobro je to, složili su se Bora i Haris.
23:08 Nena Petrović se predstavila pesmom "Avlije, avlije" – 3 glasa
Čuje se iskustvo u glasu, čuje se da devojka zna da peva, rekla je Ceca. U Neninoj biografiji piše da je došla da učestvuje u Pinkovim Zvezdama „da bi Milanče mogao da je pita da se uda za njega“, primetio je Miroslav. On je takođe zapretio da će spustiti svoju stolicu ako mu Nena kaže da intonacija nije visoka i ako mu kaže da nije prehlađena. Milan joj je potom sugerisao da kaže da je intonacija visoka, i da je prehlađena, ali i da je budući muž pored nje, i da bi Miroslav trebalo da pazi kako da se ponaša.
"Nemoj da si ljubomorna Ceco", rekao je Milan. "Milanče, pre bi se reklo da ti možeš da budeš ljubomoran. Ja sam slobodna!“ znala je da uzvrati Ceca. Bora je mislio da je Nena promukla, ali je ona to negirala rekavsi da joj je takav glas.
Druga pesma je "Voleo si skota"
Marina i Haris nisu dali svoj glas. Za svih pet sigurno nije. Ima energiju, lepa je boja glasa, ali peva previše „tezgaroški“ primetila je Marina. Iako ona tvrdi da je sve u redu sa njenim grlom, Haris je uveren da joj grlo nije zdravo. Ceci se sviđa Nenina boja glasa, baš zato što je napukla. Milan je potom kleknuo i rekao: "Neno, izvini, ali zakasnila si nekih 10 godina. Ali da je druga situacija u pitanju, ti bi odavde otišla... Da je druga situacija, ti bi odavde otišla kao zaprošena devojka".
22:58 Renato Zahirović se predstavio pesmom "Kasno će biti kasnije" – 5 glasova
Ceca je prepoznala Renata iz priče kada je putovao sa Borom iz prošlog kruga. "Zašto si izabrao ovu pesmu. Ova pesma ti uopšte ne leži, a ti znaš da pevaš!" zamerila mu je Ceca.
"Ja sam izabrao ovu pesmu, zato što me podseća na mog pokojnog tatu", objasnio je Renato.
"Aha, dobro, znači ima neku emotivnu težinu" zaključila je Ceca.
Bora je priznao da smatra Renata jednom od favorita da bude Pinkova Zvezda, te očekuje da će se i ostale dve stolice podići.
Druga pesma je "Igra bez granica"
Haris je u poslednjem trenutku dao svoj glas za svih pet. "Šta nam radi čovek sa šeširom", prokomentarisao je Milan. Harisa je refren podigao. Glas kao kuća, čvrst, čist, dosta ti je od mene, rekao je Haris.
Miroslav misli da je ova, druga, pesma bila bas Renatov fah. Prva pesma je bila đene-đene, smatra Miroslav. Kako Renato zna arapski jezik, ziri je zatražio da izvede čuvenu arapsku pesmu Habibi, a potom i pesmu iz serije Mala Nevesta. Milan je imao prikladnu koreografiju u formi trbušnog plesa.
22:49 Daniel Antić se predstavio pesmom "Viđaš li mi staru ljubav" – 2 glasa
"Jel pevanje zaista bilo za premisljanje ovoliko?" upitao je Milan začuđeno. Miroslav je priznao da se podigao kako bi dao takmičaru još jednu sansu. Haris i Ceca su za to vreme uzivali. Haris smatra da je nastup bio korektan, ali je pesma zahtevna, i sa njom se dosta dobro izborio.Druga pesma je "Dođeš mi u san"
Gore su ostali Haris i Ceca. "Boro, jeste li bili svesni da su gore bile samo dve stolice?" upitao je Milan, Boru. „Oh, nisam“ začuđeno je odgovorio Bora.
"Da sam znao, podigao bih se", rekao je on. Marina nije želela da da svoj glas, iako je bila svesna činjenice da takmičar ima samo dva glasa. Haris je primetio da se on stalno pomaže jodlovanjem, stalno ima prekida u pevanju, i nije siguran da li je to način pevanja ili je problem do sinusa, na koje se i sam takmičar požalio.
"Ako može da se računa moja stolica kao treća, neka se računa da čujemo drugu pesmu", predložio je Bora.
"Boro, ovo jeste bila druga pesma", odgovorio je Milan i izazvao smeh u studiju. "Au, gori sam od Miroslava", zaključio je Bora.
22:40 Mlađen Tošović se predstavio pesmom "Prokleta je ova nedelja" – 5 glasova
Marini se dopalo i prošli put, i sada joj se dopada. Umereno i odlično pevanje, započela je komentarisanje Marina. Miroslav je držao svoju ruku na zelenom tasteru. Haris je, po prvi put, video veliku razliku između prvog dela i refrena, jer voli te gradacije. Odlično je ušao u drugi deo, odlično je otpevao, i ne bi ga iznenadilo da ima svih pet stolica. Marina je zamolila da joj neko pomogne oko slušalica, pa se Miroslav podigao kako bi joj pomogao.
Druga pesma je "S tobom je prava stvar"
"Bravo! Bravo! Pošto ja uz ove majstore učim dosta, ako mogu da primetim Harise, kao i u prvoj, gradacija je bila", oduševljen je bio Milan.
"Strašna gradacija, jodl na pravom mestu" dodao je Haris. Strašna emocija koju zna da prenese na publiku, primetila je Ceca.
"Jako je bitno da pevač zna da prenese emociju publici kojoj se obraća, i mislim da ti to fenomenalno radiš! I želim da ti čestitam svih pet stolica jer ti to i zaslužuješ", rekla mu je Ceca.
"I Marina i Ceca i ja ćemo ostati pri obećanju da ćemo pomoći dečku u nastavku karijere. Svaka čast!“ ponovio je obećanje Bora.
"A tebi su to obećali! Seti me se kada postaneš slavan! Milan Kalinic, drago mi je", našalio se voditelj u svom stilu.
22:32 Bojan Davidović se predstavio pesmom "Samo ovu noć" – 4 glasa
Haris za tri glasa u poslednjem trenutku. Mora imati tri stolice na ovakvo pevanje. Mora imati najmanje tri stolice, rekao je Haris. „Ne bi me iznenadilo da ima više, ali kriterijumi su takvi. Shvati da je ovo žestoka borba sada“, dodao je on.
"Bio sam ubeđen da će biti više stolica. Zaslužio je dečko“ rekao je Bora. Miroslav je pokazao ostalim članovima žirija da mu daju bar tri stolice, iako zaslužuje više.
Druga pesma je "Digni ruku"
Marina nije dala svoj glas. „Korektno je sve to, ali po meni, i prva i druga pesma isuviše u nekom grču. Kao da se muči“ zaključila je Marina. Miroslav je upitao da li je u refrenu bilo falša? Bora je primetio da je koristio figure kojima se „vadio“. Ceca takođe smatra da je odlično izveo kompletan nastup. „Sve u svemu, što se mene tiče, ti si, po meni, fenomenalan pevač“, ohrabrila ga je Ceca. Haris mu je zamerio samo na intonaciji.
22:24 Vanja Lakatos se predstavio pesmom "Neka boli" – 4 stoliceMiroslav za tri glasa u poslednjem trenutku. Slatko je to, dobro je, lepi su trileri, da čujemo drugu pesmu, rekla je Ceca. Emotivno i nežno... Druga pesma, poručio mu je Bora.Druga pesma je "Laku noć"
Miroslavu je ruka bila na crvenom tasteru do samog kraja. Pošto se Haris podigao, on se spustio. „I u prvoj i u drugoj je falilo nesto da dohvati svih pet, ali po meni ovo stvarno nije za svih pet“, poručio mu je Miroslav.
Iako je bilo nesavršenosti, on je to nadoknadio svojom emocijom i slatkoćom pevanja, dodala je Marina. Vrhunska emocija, meni je ovo za svih pet, prokomentarisao je Bora. Ceca se složila. Haris je bio ubeđen da će Vanja imati pet glasova na drugu pesmu, jer je ostavila dobar utisak. „Njegov najbolji drug se spustio“, dobacio je Bora.
22:19 Sebastijan Bajra se predstavio pesmom "Sumorno jutro"– 3 glasa
U jednom trenutku, na samom kraju ove pesme, takmičar je imao svih pet. Međutim, ubrzo potom, spustili su se i Haris i Miroslav. Kako su se spustili kada takmičar nije izvodio pesmu, Milan im je ponovio da nema potrebe to da rade pre slušanje druge pesme. Potom je došlo do kraće rasprave oko toga da li je takmičar zaslužio da dobije svih pet već na prvoj pesmi. Završilo se tako što su svi ostali gore.
Druga pesma je "Kruška"
Spustili su se Miroslav i Marina. Marina smatra da je izabrao pogrešnu pesmu, jer originalni pevač ima specifičnu boju glasa, te ovu pesmu niko ne može otpevati na pravi način. Miroslav se izvinio kandidatu jer su ga opteretili raspravom oko budućih principa. Haris misli da je ovo bilo korektno za pet stolica. Ceca i Bora su se složili sa Harisom. "Druga pesma je bila čist rokendrol", dodao je Bora.
22:08 Aleksandar Živanović se predstavio pesmom "Maskara" – 5 glasova
„Po meni, five points! Za ovakvu pesmu, za ovakav način pevanja. Potpuno drugačiji od Saleta Matića. Potpuno dečko vlada trilerima, vlada ornamentikom. Za mene je to to“ oduševljeno je rekao Haris. Bora u početku nije bio ubeđen, ali kako se bližio kraj pesme, i njega je uspeo da odusevi.
Druga pesma je "Samo moja"
Iako je imao svega tri glasa do samog kraja ove pesme, dobio je svih pet. Druga interpretacija nije bila ni blizu prve, smatra Haris. Moramo biti strožiji u drugom krugu, strožiji u odnosu na prethodne kandidate, smatra on.
Miroslav je uveren da je takmičar „na sreću“ dobio svih pet.
„I u prvoj je bilo zamerki, u drugoj itekako, tako da možeš sebe smatrati srećnim večeras“, završio je Miroslav.
Ceca je apsolutno za svih pet, i smatra da on zaslužuje direktno u dalje takmičenje, i niko nigde nikoga ne može da uslovljava da peva dva žanra savršeno.
21:59 Jovana Dejić se predstavila pesmom "Ljubav" – 3 glasaU poslednjem trenutku je Marina dala treći glas i novu šansu Jovani. Bora je pohvalio izbor pesme, jer nisu imali prilike da je čuju ranije. On je primetio i nedostatak vazduha prilikom pevanja, pa mu je Milan skrenuo pažnju na to da je Jovana u petom mesecu trudnoće.Druga pesma je "Lutka"
„Za njih dvoje, mislim da je dosta troje“, rekao je Miroslav. Haris smatra da je pevanje koretno, mozda je mogla imati stolicu više, ali pet nikako. I Bora se slaže sa Harisom, i veruje da će u baražu dobro proći. Ceca zna da pevati i biti u drugom stanju nije lako. To žene samo mogu da znaju, rekla je Ceca. Milan je čuo da pročita negde da je Jovana rekla da se Milan nekada neumesno šali na racun ženskih dekoltea.
21:53 Marko Stolić se predstavio pesmom "Šta sam ja u tvom životu" – 4 glasa
Bilo je to super. Jedva čekam da čujem drugu pesmu, zatražila je Marina. Ona je primetila i da kandidati večeras imaju manju tremu. Očekujem jos stolica, sigurno, dodao je Bora.
Druga pesma je "Stvari lagane"
Iako je publika u studiju bila oduševljena, Haris nije dao svoj glas Marku.
"Ako smo postavili neki kriterijum, kao što jesmo, u odnosu na prethodnog kandidata. Onda nisu u istom nivou. Odlično pevanje, naročito u drugoj pesmi, naročito u refrenu“, započeo je Haris. On ga je uporedio sa prethodnim takmičarem, i samo zato mu nije dao svoj glas.
"Ako smo postavili kriterijum u poređenju sa ostalim takmičarem, ovo je čista petica", rekao je Bora. Ceca se složila sa Harisom. I Marina smatra da žiri ne bi pogrešio da Marku da svih pet.
21:45 Slobodan Orbović predstavio se pesmom „Dozvola za ljubav“ – 3 glasa
Milan je čestitao na odličnom stajlingu. Miroslav je dodao da jedva čeka Harisa da se podigne i da svoju ocenu stajlinga. Ostalo dvoje članova žirija su čekali drugu pesmu.
Druga pesma je „Nije do mene“
Nisi bio za pet. Čini mi se da si bio bolji u prošlom krugu. Zaista ti fali nešto u odnosu na prethodne kandidate, da bi to bila čista petica, započela je Marina. Bilo je previše zelje za atakovanjem, preforsirano, prejako... Mislim da to nije dobar put, iako interpretacija nekada zahteva to, dodao je Haris. Bora mu je preporučio da obrati pažnju na dikciju, i bice u redu. Ceca zna da Slobodan odlično peva, i zeli mu sreću u baražu. Simpatično, ali sa dosta grešaka, poručio mu je Miroslav.
21:38 Marko Stolić se predstavio pesmom "Šta sam ja u tvom životu" – 4 glasaBilo je to super. Jedva čekam da čujem drugu pesmu, zatražila je Marina. Ona je primetila i da kandidati večeras imaju manju tremu. Očekujem jos stolica, sigurno, dodao je Bora.Druga pesma je "Stvari lagane"
Iako je publika u studiju bila oduševljena, Haris nije dao svoj glas Marku.
„Ako smo postavili neki kriterijum, kao što jesmo, u odnosu na prethodnog kandidata. Onda nisu u istom nivou. Odlično pevanje, naročito u drugoj pesmi, naročito u refrenu“, započeo je Haris.
On ga je uporedio sa prethodnim takmičarem, i samo zato mu nije dao svoj glas.
„Ako smo postavili kriterijum u poređenju sa ostalim takmičarem, ovo je čista petica“, rekao je Bora.
Ceca se složila sa Harisom. I Marina smatra da žiri ne bi pogresio da Marku da svih pet.
21:31 Slobodan Radanović se predstavio pesmom „Nisam te ponizio“ – 5 glasova
„Novi šerif je u gradu“, uzviknuo je Milan.
Miroslav je ubeđen da će ostati svih pet, čak iako pokvari utisak u drugoj pesmi.
„Opasan je, opasan!“ prokomentarisala je Marina.
Iako je Haris imao zamerke, Ceca je imala samo reči hvale.
„Ti pevaš fenomenalno. Bog nije štedeo kada ti je davao glas. Jos ćes ti sve bolji i bolji biti“ dodala je Ceca.
Druga pesma je „Zvao sam je Emili“
Aplauz svih članova žirija i skandiranje publike.
„Bobiška, pa šta je ovo Boro danas, šta je ovo?!“ vikao je Milan.
„Nemam pojma šta je. Ovo je superiorno pevanje, moćan glas. Žiri uživa, verujem da narod uživa! Svi uživamo!“ odgovorio je Bora.
"Ovo je kao Cecin koncert", dodao je Milan.
"Ja odavno nisam čuo ovako moćan, tačan, glas. Emotivno pevanje, jako snažno. Fantazija" hvalio ga je Haris.
21:22 Mladen Jezdić se predstavio pesmom „Oko mene“ – 3 glasa
Mladen je u biografiji napisao da je najstrašniji član žirija Miroslav Ilić. Miroslav ga je upitao, na šta je mislio, kada je to napisao. Harisa je ovo baš nasmejalo, pa je Miroslav upozorio Milana da reaguje i smiri Harisa.
„Pa kaži šta misliš, slobodno. On je fin čovek, oprostiće ti“ rekla je Ceca, Mladenu.
Haris se konstantno smejao.
Druga pesma je „Imam ljubav, ali kome da je dam“
„Pravi rokenrol ova druga pesma“, uvideo je Milan. Nije bio za pet, smatra Marina. Falilo je nešto, i mora se napraviti razlika između petica i ostalih, poručila mu je ona. Haris se složio sa Marinom, posebno je Mladen bio loš u sredini pesme. Bilo je i pevača koji su pevali bolje od Mladena.
21:15 Marko Novović predstavio se pesmom „Kletva“ – 5 glasova
Mare to dobro radi, rekao je Bora.
Zdravo, samouvereno pevanje, dodala je Ceca.
Haris, Marina i Miroslav su imali samo reči hvale za Marka.
Druga pesma je „Ostala si uvijek ista“
Miroslav je čekao poslednji trenutak da da svoj glas. Marina i on su, kaže, sve vreme vrlo pažljivo slušali drugu pesmu, čekajuci grešku, ali je nisu dočekali.
„Mišo Kovač je zaista Mišo Kovač, ali si ti ovo otpevao bolje od njega“, poručila mu je Marina.
Bora je ponovio da ima strah da će biti 20 takmičara sa svih pet.
21:06 Ilija Davidović se predstavio pesmom "Ovo je priča o nama" – 5 glasova
Miroslav nije prepoznao Iliju, ali je ponovio utisak iz prethodnog kruga, i oduševio sve, i ponovo ostavio sjajan utisak.
Kao i do sada, bilo je super. Pozitivan je, odlično je otpevao, zaslužena petica, smatra Marina.
U biografiji piše da je imao najveći strah od Harisa, a Haris mu je uputio reči ohrabrenja, te da nije potrebno da ga se plaši.
„Pa ja mogu samo da kažem – Bravo majstore!“ rekla je Ceca.
Bora se zabrinuo da se ne desi da imamo 20 takmičara sa svih pet.
Druga pesma je "Noć mi te duguje"
Publika je skandirala Ilijino ime. Ceca je već rekla svoje misljenje – Bravo majstore.
Marina je primetila da je Ilija otpevao na njegov način. Haris je takođe bio oduševljen.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track