SKANDAL: Hrvati izbacili srpski jezik s Keminog diska!
Foto: Damir Dervišagić

Za neke pevače nije bilo mesta

SKANDAL: Hrvati izbacili srpski jezik s Keminog diska!

Stars -
Pesme koji je sarajevski kantautor snimio s Dušanom Svilarom i Jellenom, tvrde izvori, nisu se našle na izdanju „Kroacija rekordsa“ jer su otpevane na ekavici

Diskografska kuća „Kroacija rekords“ povodom godišnjice smrti Kemala Montena objavila je CD „Antologija“ s njegovim najvećim hitovima, ali među čak 77 pesama mesta nije bilo za njegove duete s Dušanom Svilarom i Jellenom.Kako tvrde izvori, razlog za takvu odluku produkcije je taj što su ove dve pesme otpevane na ekavici. Inače, na disku su dueti sa Arsenom Dedićem, Borisom Novkovićem, Danijelom, Oliverom Dragojevićem i mnogim drugim pevačima iz Hrvatske i Bosne.Takođe, na ovom izdanju se nije našao hit „Sinoć nisi bila tu“ u izvedbi Zdravka Čolića, već je hrvatski izdavač izabrao verziju u interpretaciji Tereze Kesovije i Žanamari.

Nepoželjni... Jellena i Dušan Svilar
Nepoželjni... Jellena i Dušan Svilar

Veliki propust

- „Kroacija rekords“ drži se politike da za njih ne može da izda album nijedan izvođač iz Srbije, a tako štite svoje domaće autore. Pesma Dušana Svilara „Nije vredno, sine moj“ snimljena s Kemalom Montenom je tamo veliki hit i redovno se pušta na Hrvatskoj televiziji. Duet s Jellenom kao autor potpisuje Arsen Dedić i njegovo neuvršćavanje na izdanje je veliki propust. Jedina pevačica iz Srbije koja se našla na izdanju je Neda Ukraden, ali ona svoj duet peva na ijekavici, a i Hrvati je smatraju svojom jer je rođena u Imotskom - kaže izvor Kurira.Pozvali smo Dušana Svilara, ali on nije želeo da komentariše naša saznanja, dok je Jellena bila razočarana.- Da je Kemo živ, on to sigurno nikad ne bi dozvolio. Naš duet je pisao Arsen Dedić i mislim da mu je bilo mesto na tom disku. Neprijatno sam iznenađena - kaže Jelena.Iz „Kroacija rekordsa“ tvrde da će propust ispraviti u novom izdanju.
Omot albuma... Kemal Monteno „Antologija“
Omot albuma... Kemal Monteno „Antologija“

Opravdanje

- Legendarnog Montena su svi voleli i svi su želeli da sarađuju s njim, tako da je snimio mnogo dueta, koje je bilo nemoguće objediniti na jednom mestu sa svim njegovim najvećim hitovima. U pripremi je novi album, na kojem će se naći samo Kemini dueti, a tu će svakako biti i dve pomenute pesme - kaže Natalija Cajić, PR „Kroacija rekordsa“ za Srbiju.

Nepoželjan u ZagrebuSVILAR: NISAM POZVAN NA KONCERT U KEMINU ČASTDušan Svilar nije bio gost na koncertu u dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu koji je organizovan povodom godišnjice smrti Kemala Montena.- Žao mi je što moram ovim putem da vam se obratim, ali dužnost mi je da se oglasim povodom kritika koje sam dobio zbog mog neučestvovanja na nastupu u Zagrebu u čast našeg Montena. Razlog mog nedolaska je to što nisam bio pozvan da učestvujem, kako od strane organizatora, tako i od strane ostalih saradnika - napisao je Svilar na Fejsbuku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja