TUŽILAŠTVO TRAŽI OD POLICIJE: Uhapsite Semira jer je pozivao na pokolj na Farmi!
Foto: Zorana Jevtić, Dragan Kadić

Hitna reakcija policije i REM

TUŽILAŠTVO TRAŽI OD POLICIJE: Uhapsite Semira jer je pozivao na pokolj na Farmi!

Stars -
Tužilac Dragan Jovanović zahteva podnošenje krivične prijave protiv Džankovića zbog pokušaja ubistva, izazivanja nacionalne i verske mržnje i ozbiljnih pretnji smrću učesnicima „Farme“ na TV Pink

BEOGRAD - Dragan Jovanović, vršilac funkcije osnovnog javnog tužioca u Mladenovcu, uputio je zahtev policiji da hitno reaguje zbog sumnje da je izbačeni učesnik rijalitija „Farma“ Semir Džanković u utorak pred TV kamerama počinio tri krivična dela, uključujući i pokušaj ubistva Maje Nikolić!U rijalitiju u kojem smo do sada gledali najvulgarnije svađe, brutalne tuče, perverzije, i seksualne bahanalije, sada smo bili svedoci i pokušaja najstrašnijeg zločina. Tužilac Jovanović je nedavno zatražio zabranu „Farme“ i pokrenuo postupak protiv Kristijana Golubovića zbog nasilja i ozbiljnih pretnji, ali je REM odbio zahtev jer se tužilac pozvao na zakon koji je prestao da važi pre godinu dana. Ovoga puta Osnovno tužilaštvo u Mladenovcu je reagovalo pošto je tokom Majinog izvođenja zvanične himne države Srbije Džanković, držeći nož u ruci i uz povike „Alahu ekber“, poklič koji islamisti najčešće uzvikuju uoči terorističkih napada, pretio da će da pobije učesnike.- Džanković se sumnjiči i za izazivanje nacionalne i verske mržnje, kao i za upućivanje ozbiljnih pretnji smrću - potvrdio je izvor Kurira iz istrage.Jovanović je, kako navodi, zatražio da se saslušaju svi učesnici „Farme“, bilo da su akteri ili svedoci nasilja.- Postoji sumnja da je Džanković počinio ozbiljna krivična dela, na koja se ne može staviti tačka samo njegovim izbacivanjem iz rijalitija - kaže naš sagovornik.

Nasilju nije mesto   na televiziji...   Kadar iz obračuna  Semira sa ukućanima
Nasilju nije mesto na televiziji... Kadar iz obračuna Semira sa ukućanima

Incident je bio na ivici da ima tragične posledice, pa je tužilaštvo naložilo policiji i da pregleda video-snimke svega što se dogodilo, a da potom podnese krivičnu prijavu.- Semir može da bude pušten da se brani sa slobode, ali isto tako može da bude zadržan i u pritvoru, ukoliko tužilaštvo to bude zatražilo - navodi on.Tužilac Jovanović se ponovo obratio Goranu Karadžiću, predsedniku Saveta REM.- U dopisu se zahteva da se odmah preduzmu sve mere kako bi se sprečilo uznemirenje javnosti i ekstremizam koji se kroz program reklamira - kaže izvor Kurira.

Pere se Semir Džanković tvrdi da je nevin i da nije potezao nož UBIO BIH MAJU DA SAM HTEO!Semir Džanković tvrdi da Maju Nikolić nije vređao na nacionalnoj osnovi niti da je hteo da je ubije, a da je Tamaru Ðurić samo lupio po kačketu i gađao je čašom.- Da sam bilo koga hteo da ubijem, to bih uradio. Maja me je nekoliko dana provocirala na nacionalnoj osnovi, na šta ja nisam odmah odreagovao. Međutim, sve mi se skupilo pa sam pukao jer nisam više mogao psihički to da podnesem. Glupost je da me je isprovocirala srpskom himnom. Ja živim u Srbiji i smatram da je to himna svih nas. Maja je na sve načine htela da me zgazi. Žao mi je što sam joj opsovao decu. Na teret mi se stavlja da sam pomenuo srpsku decu. Svi koji su gledali mogu da potvrde da nisam rekao „srpsku“ - kaže Džanković i tvrdi da nije držao nož u ruci:- Noža nigde nije bilo, u ruci sam držao čašu, kojom sam gađao Tamaru. Inače važim za mnogo preciznog momka i da sam hteo da pogodim Tamaru, veruj mi da bih je pogodio. Takođe, da sam hteo da je udarim, udario bih je, ali sam je samo lupio po kačketu. Razumem da voli svoj narod, ali ne sme da ispoljava mržnju prema muslimanima. (M. D.)

Kraj igre Tamara Đurić diskvalifikovana STARLETA IZBAČENA ZBOG VREĐANJA MUSLIMANATamara Ðurić juče je diskvalifikovana zbog uvreda koje je iznela na račun muslimana.Starleta je nakon saslušanja u policiji doživela nervni slom, celo jutro je histerisala i vređala učesnike na verskoj osnovi.- Neću da me u Srbiji bije musliman. Ja sam nacista i rasista! - siktala je Ðurićeva:- Idem kući, gotovo je. Je.aću mater i muslimanima i kriminalcima - besnela je Tamara, koju je Lepi Mića sve vreme gurao kako ne bi napravila veći incident.Tokom dana na imanje je stiglo pismo Zadruge u kojem je objašnjeno da je zbog vređanja na verskoj i nacionalnoj osnovi Tamara diskvalifikovana, a farmeri su je plačući ispratili.(N. Z.)

Panika na PinkuMITROVIĆ CEO DAN PROVEO NA FARMIDarko Popović, PR Pinka, juče nije odgovarao na naše pozive i poruke, a da je zbog svega što se desilo na Pinku zavladala panika, svedoči i to što je Željko Mitrović od jutra boravio na imanju u Lisoviću. Ni Mitrović nije odgovorio na naše poruke, a kako saznajemo, rekao je farmerima da moraju da se obuzdaju. U policijskoj stanici u Barajevu su iskaze dale Maja Nikolić i Tamara Ðurić, a inspektori su u Lisoviću uzeli izjave i od ostalih farmera.

RAK BiHTRAŽIĆEMO SNIMKE OD PINKAU Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) BiH kažu za Kurir da su u toku jučerašnjeg dana dobili 11 prigovora građana zbog promovisanja međunacionalne mržnje i podsticanja nasilja na Farmi.- Tražićemo od TV stanice da dostavi snimke spornog programa, ispitaćemo navode i tek se onda izjasniti - kaže Amela Odobašić, rukovodilac Odeljenja za odnose s javnošću RAK, i dodaje da je u BiH u toku javna rasprava o tome da se emitovanje rijalitija pomeri na period od 24 do 6 časova.

Goran Karadžić, REMRASPRAVLJAĆEMO O ZAHTEVU TUŽIOCA- Nemam saznanja da je novi zahtev tužioca Jovanovića stigao u REM. Ukoliko stigne tri dana pre sednice Saveta REM, koja je zakazana za sledeći četvrtak, o tome će se raspravljati. U svakom slučaju ono što se desilo u „Farmi“ će biti na dnevnom redu i videćemo šta možemo da preduzmemo, s obzirom na to da je TV Pink rijaliti registrovan u BiH - kaže Goran Karadžić, predsednik Saveta REM.

OsudeDobrivoje Radovanović, kriminologNedopustiv Semirov nacionalizamNejasno je kako je neko poput Semira mogao da uđe u rijaliti. Ovakvo nasilje i ekstremni nacionalizam je nedopustiv, a naročito kad se rijaliti emituje na televiziji s nacionalnom frekvencijom.Zoran Milivojević, psihoterapeutPopulariše se ekstremizamNapadi na nacionalnoj i verskoj osnovi su opasni zbog popularizacije ekstremizma kod muslimana sa jedne strane, kao i zbog podrivanja antimuslimanskog raspoloženja sa druge strane.Gordana Suša,član Saveta REM„FARMU“ ZABRANITIEmitovanje ovog rijalitija bi trebalo privremeno ili trajno zabraniti, ali postoje jasno propisane procedure i treba sačekati izveštaje da bi se utvrdilo činjenično stanje.

Od sutra

VELIKA AKCIJA KURIRA I ĐAKA: SPREMITE SE ZA ZIMU PO 50% SNIŽENIM CENAMA

Isecite talon, sakupite sličice i ostvarite odlične popuste

Od sutra počinje velika akcija Kurira i “Đaka” - ne propustite priliku da ostvarite do 50% popusta na zimske jakne i obuću za decu i odrasle.

U sutrašnjem broju Kurira isecite talon na koji ćete narednih 5 dana lepiti sličice.

Zatim od 10. decembra iskoristite talon i ostvarite popuste u svim “Đak” prodavnicama.

Više informacija u štampanom izdanju Kurira!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track