(KURIR TV) SVE SE MENJA DUGME OSTAJE: Pogledajte EKSKLUZIVNE snimke sa spektakla u Areni!
Foto: Aleksandar Jovanović

Slave 40 godina dugu karijeru

(KURIR TV) SVE SE MENJA DUGME OSTAJE: Pogledajte EKSKLUZIVNE snimke sa spektakla u Areni!

Stars -

Popularna rok grupa "Bijelo dugme" večeras je održala prvi koncert od planirana tri u beogradskoj Kombank areni, pred oko 20.000 ljudi. Ekskluzivno, na Kuriru ste mogli uživo da pratite koncert i intervju sa Goranom Bregovićem, frontmenom grupe.

1 / 9 Foto: Aleksandar Jovanović

Powered by SamsungKoncert je trajao tri sata, a ovaj spektakl biće ponovljen sutra uveče, kao i sledeće subote na istom mestu. Frontmen benda Goran Bregović, zajedno s Mladenom Vojičićem Tifom i Alenom Islamovićem, svojim vernim fanovima svirao je najveće hitove svoje legendarne grupe.

Za prva dva koncerta karte su odavno rasprodate, dok je za treći ostalo još malo ulaznica.

Ekskluzivno na Kuriru možete da vidite intervju sa Goranom Bregovićem, frontmenom Bijelog dugmeta koji je pre odlaska u Arenu otkrio kako se osćea. Kurir je takođe imao priliku da u kolima bude sa Bregovićem dok je išao na koncert.

Veliki broj poznatih ličnosti nije želeo da propusti koncert godine.

Među prvima pristigli su Neda Ukraden, Kiki Lesandrić sa suprugom, Miloš Ivanović, brat Ane Ivanović, Ogi Radivojević, Dragan Šutanovać sa suprugom, Mlađan Dinkić, Ivan Ivanović, Katarina Ostojić Kaja, Danica Drašković...

Zbog velike gužve, koncert je počeo sa malim zakašnjenjem. Kada su se svetla u Areni pogasila, sa scene, publiku je pozdravio sinfonijski i trubački orkestar, "Dugmići". Potom su na scenu izašli Alen i Brega i koncert otvorili pesmom "Noćas je ko lubenica pun mjesec iznad Bosne". 20.000 fanova zapevalo je u isti mah.

Publika ih je pozdravila snažnim ovacijama, a potom su zapevali "Ništa mudro", "Šta ima novo kod tebe"...

Alen je uz pesmu "Evo, zakleću se" pevao sa gitarom, a publika je bila u transu, dok su parovi plesali.

"Napile se ulice" legendarna pesma dobila je drugačiji oblik uz trubače koji su oduševili publiku.

"Da vas čujem, dobro veče Beograde", vikao je Alen tokom pesme, a publika ga je pozdravila vriskom. Brega je svirao sa trubačima dok je Alen pevao "Svi marš na ples".

Sat i po vremena nakon Alenovog performansa na scenu je izašao Tifa i zapevao "Hej, noći, stani zora nek svane". Njemu se potom pridružio voditelj Ivan Ivanović. On je sa Bregom izveo numeru "Pedikulis Pubis", koju su pre toga izveli u emisiji kod Ivanovića.

"Trebao je neko da glumi picajzlu, i eto mene", našalio se Ivan koji je nasmejao publiku. Kao što se i očekivalo, Bijelo dugme je napravilo sjajno žurku. Arena je gorela skoro tri sata, a skoro 20.000 ljudi je pevalo zajedno sa Tifom i Alenom.

Za svako preuzimanje pisanog ili video materijala potrebno je odobrenje redakcije Kurira.

(EPK/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track