(VIDEO) ZBOGOM LEGENDO: Pogledajte poslednji nastup Usnije Redžepove!
Foto: Zorana Jevtić

Napustila nas je kraljica muzike

(VIDEO) ZBOGOM LEGENDO: Pogledajte poslednji nastup Usnije Redžepove!

Stars -
Jedan od svojih poslednjih nastupa imala je 2011 godine u okviru karavana koji je organizovan od strane RTS-a, kada je pevala u Požarevcu, u pratnji trubačkog orkestra

Pevačica narodne muzike Usnija Redžepova preminula je jutros u 69. godini posle teške bolesti. Redžepova će biti sahranjena za nekoliko dana u Skoplju. Kraljica južnog melosa je tri godine bolovala od raka pluća, a u ponedeljak joj se znatno pogoršalo stanje. Ona je jedna od retkih pevačica iza koje su brojni diskografski hitovi kao što su „Rasule se kose moje“, „Živote moj“, „Niška banja, topla voda“, „O, pesmo moja“, „Ja sa juga, ti sa severa“ i mnogi drugi.

Svoj talenat je oprobala i na daskama koje život znače, kada je glumila je Koštanu u Narodnom pozorištu u Beogradu 25 godina. U ulozi pevačice pojavila se na filmu Derviš i smrt iz 1974. godine. Usnija je dobitnica nacionalne penzije Republike Srbije od 29. decembra 2011. godine. Jedan od svojih poslednjih nastupa imala je 2011 godine u okviru karavana koji je organizovan od strane RTS-a, kada je pevala u Požarevcu, u pratnji trubačkog orkestra.

KOJU PESMU USNIJE REDŽEPOVE NAJVIŠE VOLITE?

Podsetite se kako je legenda pevala pre 4 godine:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track