VIKTORIJA OGORČENA NA GUVERNERKU: Ne pijem kafu sa sestrom Jorgovankom!
Foto: Damir Dervišagić, Fonet Zoran Mrđa

Snežana Mišković Viktorija

VIKTORIJA OGORČENA NA GUVERNERKU: Ne pijem kafu sa sestrom Jorgovankom!

Stars -

Snežana Mišković (58), poznatija po imenu svoje nekadašnje grupe Viktorija, odavno je u ilegali iako se njeni hitovi i dan-danas puštaju na radio-stanicama.

Prošle nedelje posle duže vremena bila je u medijima zbog informacija do kojih je došao Kurir: da prodaje nekretnine u Beogradu zbog dugova. Bio je to povod za ovaj intervju i tako smo ga i počeli...Spekuliše se da dugujete novac zelenašima i da zbog toga prodajete stan.- Ne mogu da verujem. U životu nisam imala problem sa zelenašima, niti sam pozajmila pare, niti sam nekome nešto dužna. I koncerte sam uvek radila o svom trošku.Zašto ste se povukli s medijske scene?- Zato što je došlo vreme za mlađe. Ja znam biologiju i kad treba biti na sceni. Nije ovo Amerika. Oduvek sam mrzela da se pojavljujem na televiziji, više volim radio. Tamo gde treba slika da se vidi mene to ne zanima. Ja sam kućni miš. Kad treba da odem nešto da kupim, ja ću pre da pošaljem komšiju, samo da ne moram da se šminkam i sređujem.Toliko ste hitova snimili, a nigde vas nema.- E, zamislite mene da sa 60 godina na bini pevam „Baš sam se zaljubila“. Ma, smešno!Kako reaguju ljudi kad vas sretnu na ulici?- Po četrdeset minuta provedem u razgovoru s njima. Moram da se ispričam sa svakom devojčicom, strinom, tetkom, babom. Iako me nema u medijima, pristojna sam i sa svima lepo porazgovaram. Promenila sam frizuru, stavim svoj kačket i ne želim da se eksponiram.

Čime se sad bavite?- Pakujem pesme i bavim se nakitom. Uopšte mi nije zanimljivo ni televiziju da gledam. U godinama sam kad mi ništa nije smešno. Sve što sam imala da kažem, rekla sam.

U kakvom ste odnosu s ocem ćerke Tare?- Ne komuniciramo. Ne razgovaramo otkako ne živimo zajedno. Od ćerkine osme godine sam se borila za starateljstvo. On je želeo da bude staratelj, ali nije dobio starateljstvo. Tara je postala punoletna i to se završilo. O njemu nemam nikakve informacije, niti smo se sreli. Tako to bude u životu.Zašto se niste udali posle razlaza sa bivšim?- Ja sam se jednom udala i razvela i rekla nikad više. Taj papir nije nikakav dokaz. Nisam formalista, nisam se razočarala, nemam vremena za to.Posećujete li rodnu grudu na Kosovu i Metohiji?- Moji roditelji su u Beogradu već 20 godina, a kad država napravi put, otići ću da obiđem bakin grob. Da mogu da se probijem do tamo.Kako to da naslednica nije krenula vašim stopama?- Zato što nije luda. Nagledala se i naslušala svakakvih priča i to joj se odmah smučilo. Dovoljno se zabavlja pored mene. Ja sam njena scena i njen klovn.Spekuliše se da ne pričate sa sestrom od strica Jorgovankom Tabaković. Zašto?- Ko to kaže? Pa da li vi mislite da mi tako malograđanski funkcionišemo. Nas dve nemamo kad da pijemo kafu jer žena drži celu zemlju na glavi. Toliko kulture imam da je ne uznemiravam, a i svaka ima svoj posao.Da li se bar sećate kad ste poslednji put popili kafu zajedno?- Šta vas to boli uvo! Od mene ne možete takve stvari da izvučete. Nit pratim njenu karijeru niti ona ima potrebe da se informiše o mojoj pošto je odavno završena. Zašto bih vam prodavala intimu. E, neću da vam kažem.Ko vas je najviše razočarao od kolega?- S muzičarima se ne družim već 25 godina. Nekad sam znala kako se zove bend u svakoj provinciji, a sad više ne znam ništa. U moj stan niko ne ulazi. Ne znam ni ko živi u zgradi u kojoj živim. Vrlo sam zatvorena osoba. Samo s jednom komšinicom pijem kafu. Nema prolaska kroz moju kuću.Šta kažete na to što za rokere i dalje kruži priča kako vole malo više da cugnu?- To je bilo moderno pre 25 godina. Danas to nije aktuelno. Sada se priča o vitaminima, zdravom životu, ja znam mnogo rokera koji ni cigaretu nisu zapalili.

MARK RONSON BI ME POKIDAO NA SUDU!Viktorija je pre dve godine optužila svetske zvezde Marka Ronsona i Bruna Marsa da su iskopirali njen hit „Ulice mračne...“ i 80 odsto melodije iskoristili za „Uptown Funk“. Tada je najavila tužbu.- Odustala sam od tužbe. Taj Ronson je jak igrač. Nema zemlje u kojoj ga sestrinstvo ne brani. Toliko jake advokate ima da bi moja tužba završila u fioci. On može više da plati nego što treba za odštetu da da.Šta vam je uradio sestrić u nemačkom „Iks faktoru“?- Ispao je u trećem krugu. Pa on je to egzibicionistički. Mnogo je talentovan na više polja, ali je morao da izostane od škole zbog tog takmičenja. Prevelika je to žrtva, ali to je bila njegova želja.

Ljiljana Stanišić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track