ZVEZDE REGIONA PORUČUJU: Narode, vodite ljubav, ne rat! MIR NEMA CENU! Sreća je smisao života!
Foto: Kurir

"Svi smo bili jedna kuća"

ZVEZDE REGIONA PORUČUJU: Narode, vodite ljubav, ne rat! MIR NEMA CENU! Sreća je smisao života!

Stars -

Burne reakcije stižu nakon Kurivog teksta "Jebo vas rat". Svi su složni i ističu da žele da žive u miru, slozi, da idu na slavlja, a ne sahrane. Narod ne želi ponovo da ratuje s komšijama, a hiljade njih su to potvrdili na društvenim mrežama.

Sa svih strana političari i kojekakvi bivši generali u regionu huškaju na međunacionalne sukobe i ponovo prizivaju ratove, a poznate ličnosti mir i slogu. Svi se slažu da mir nema cenu i poručuju da treba preduzeti sve kako bi se izbegao rat.

Pevačica Neda Ukraden je osetila rat na svojoj koži pa tako jasno poručuje: "Vodite ljubav, a ne rat!"

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Folk pevač Dragan Kojić Keba smatra da je narod pametan i da do rata neće doći.

"Rat prestaje onog momenta kada prestanu takva razmišljanja u glavi. Ja sam optimista. Mislim da su to jeftini politički poeni. Narod je pametan. Grozan period je iza nas, dosta je bilo zla. Siguran sam i verujem u narod. Tu smo određeni da živimo jedni uz druge. Sve je to obično huškanje", kaže Keba.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Voditelj Ognjen Amidžić ističe da je mir prioritet i da treba uraditi sve kako bi se održao.

"Mir nema cenu. Mir je proritet u svakom smsilu. Treba dati sve da se očuva mir i izbegne rat!" jasan je Amidžić.

Foto: Story
Foto: Story

Pevačica Zorica Marković smatra da je vreme da se dozovemo svesti.

"Mislim da je vreme da se dozovemo svesti. Bili smo jedna kuća, ja sam Jugoslovneka. Meni je sve ovo jako bolno. Nadam se da do toga neće doći. Kome to ide u prilog? Pa kome je do prolivanja krvi? Mislim da neće doći do rata."

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Pevačica Marina Perazić odmah je poručila da je ona pacifista i da je antinacionalista i, iako je "nepismena kada je reč o politici", poručila je svima da šire ljubav.

"Nacionalna svest je niži oblik svesti. Treba čuvati nacionalno blago, ali i druge pustiti da čuvaju svoju baštinu, a ne to upotrebiti za sukobe. Odgajana sam u jugoslovenskom duhu, otac mi je rođen u Beogradu, majka u Rijeci. Ljudi koji putuju upoznaju različite nacionalnosti i znaju da ih poštuju i cene, a oni koji ne putuju, njihov um je zatvoren i iz straha šire mržnju", rekla je Marina.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track