STEŽE SE OBRUČ: Darko Šarić pred hapšenjem!

STEŽE SE OBRUČ: Darko Šarić pred hapšenjem!

Crna Hronika -
Saradnja više službi bezbednosti vrlo brzo bi trebalo da rezultira hapšenjem najtraženijeg narko-bosa

BEOGRAD - Smeši mu se ćelija.Odbegli narko-bos Darko Šarić, optužen za šverc više tona kokaina iz Južne Amerike, lociran je u jednoj zemlji u okruženju i pitanje je trenutka kada će biti uhapšen, saznaje Kurir!- Darko Šarić je identifikovan i lociran u jednoj zemlji u regionu i 24 časa je pod prismotrom. Ne mogu da kažem više detalja o ovoj istrazi budući da bi akcija ovih dana trebalo da bude okončana. Mogu samo da kažem da je narko-bos lociran bliže nego što iko može da pretpostavi - naveo je naš izvor iz vrha bezbednosne hijerarhije.On je naveo da je Šarić ranije u više navrata uspeo da izbegne hapšenje, ali da ovog puta to neće biti slučaj.- Ovoga puta je isključena svaka mogućnost njegovog bekstva! Mi znamo da Šarić ima veze svuda, pa i u vrhu vlasti u pojedinim zemljama, ali verujem da je ovo njegov kraj, ma koliku zaštitu imao - naveo je naš sagovornik.Prema saznanjima Kurira, Šarić još nije uhapšen jer upravo treba neutralizovati pojedince koji stoje na čelu nekoliko moćnih kriminalnih grupa u regionu. Te grupe su spremne da Šariću obezbede svaki vid podrške prilikom eventualnog bekstva.- Naročito je opasna grupa u zemlji gde je lociran Šarić, jer kriminalci iz bivše SFRJ imaju tamo tradicionalno jaku podršku podzemlja - objašnjava izvor Kurira.Premijer Srbije i ministar policije Ivica Dačić potvrdio je juče saznanja Kurira da sledi Šarićevo hapšenje.- Sigurno je da se sve više steže obruč oko Šarića i sledeći korak biće hapšenje, naročito ako imamo informacije da se on više ne nalazi tamo gde je bio i da je sada dostupniji organima gonjenja - rekao je Dačić i dodao da tokom prekjučerašnje posete Podgorici sa crnogorskim zvaničnicima nije razgovarao o „slučaju Šarić“.Razbijanje narko-klana Darka Šarića počelo je pre četiri godine. „Balkanski ratnik“ započeo je akcijom u kojoj je urugvajska policija, u saradnji sa srpskom BIA, 15. oktobra 2009. zaplenila 2.174 kilograma kokaina na jahti „Maui“ u luci Santa Marija i uhapsila više članova Šarićeve ekipe zadužene za šverc droge iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu. Istovremeno, beogradska policija uhapsila je pripadnike Šarićeve grupe koji su se zatekli u Srbiji, dok je poternica za Darkom Šarićem raspisana krajem januara 2010. Deset meseci kasnije, 16. oktobra 2010, u Crnoj Gori je uhapšen Darkov rođeni brat Duško Šarić zbog optužbe da je u Italiji bio organizator grupe koja je preprodavala kokain.

Igre u Južnoj AfriciPre godinu dana policija u Južnoj Africi navodno je bila locirala osobu koja je odgovarala opisu Darka Šarića! Srbija je tada poslala svu potrebnu dokumentaciju kako bi identifikacija bila potvrđena, ali posle toga je južnoafrička policija „promenila ploču“ i tvrdila da niko sličan Šariću nije lociran u toj zemlji!

Istorijska borbaPrvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić u novogodišnjem intervjuu za Kurir rekao je da je urađena najveća akcija u istoriji borbe protiv organizovanog kriminala!- Želim da kažem da očekujem da u 2013. godini pred lice pravde bude izveden i Darko Šarić - najavio je tada Aleksandar Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track