STOP DO PONEDELJKA: Obustava saobraćaja na putu Pančevo-Vršac!
Foto: Vrsac, Smetovi, Printskrin

Vanredne mere

STOP DO PONEDELJKA: Obustava saobraćaja na putu Pančevo-Vršac!

Srbija -
Za sve koji budu ostali u Pančevu, smeštaj i hrana će biti obezbeđeni u Kolektivnom centru za izbeglice

PANČEVO- Put Pančevo – Vršac od večeras u 20 sati biće zatvoren za saobraćaj, zbog velikog rizika da vozila ostanu zatrpana na putu, sve do ponedeljka, 3. februara. To znači da će saobraćaj biti dozvoljen samo do izlaza iz Pančeva, posle naselja Misa, gde će policija zaustavljati vozila.

Za sve koji budu ostali u Pančevu, smeštaj će biti obezbeđne u Kolektivnom centru za izbeglice a Bavaništanskom putu b.b, obaveštava gradonačelnik Pančeva Pavle Radnaov, koji je i na čelu Gradskog štaba za vanredne situacije.

Tu će moći da dobiju i konzerviranu hranu, obaveštava Gradski štab za vanredne situacije. I danas je bilo velikih problema na rašćišćavanju puta od Pančeva u pravcu Vršca, preko Banatskog Novog Sela i Banatskog Karlovca. Ekipe putara su neprestano čistile smetove, ali je za prolaz bila osposobljena samo jedna traka. Nova procena situacija će se doneti u ponedeljak, kada će se videti da li će saobraćaj na ovom putu i dalje biti obustavljen.

Na teritoriji Pančeva i dalje je neprohodan put prema Dolovu. Od 13 sati za soabraćaj je prohodan put prema Kačarevu, do Skrobare do tog sela, ali je i na tom pravcu, kao i na putu prema Banatskom Novom Selu jako otežan saobraćaj. Putari, Policija i Opštinski štab za vanredne situacije građanima savetuju da ne polaze na put prema okolnim mestima, jer vetar duva brzinom i preko 100 km na sat. Građani, koji budu imali problema bilo kakve vrste, vezane za trentune vremenske prilike sa niskim temperaturama i olujnim vetrom, treba da se obrate na telefon 1985, Centru za obaveštavanje.

Prema izveštaju Zorana Tasića, načelnika Južnobanatskog okruga, saobraćaj se odvija otežano na svim putnim pravcima u južnom Banatu. Najteža situacija je na putu Kovačica-Padina, gde je angažovano više od 10 vozila na raščišćavanju snega. Zavejani su putevi i Kovačica-Crepaja, Kovačica-Uzdin, Samoš-Padina, lokalni put Banatski Karlovac-Devojački bunar (alternativa je put Vladimirovac-Devojački bunar), Dolovo-Mramorak, Baranda-Samoš, Baranda-Sakule-Idvor, Alibunar–Seleuš–Jerkovac i Izbište – Šušara, a od večeras u 20 h će poputno biti obustavljen saobraćaj od Pančeva prema Vršcu, preko Banatskog Novog Sela i Banatskog Karlovca.Elektrovojvodina je otklonila kvar i Jabuka i Glogonj su nešto pre 15 sati dobili struju. Iz pančevačke Elektrodistribucije apeluju na građane da budu strpljivi jer su kvarovi na elektromreži učestali, pošto olujni vetar kida kablove na stubovima i u gradu i po selima. Zbog udara vetra, koji na otvorenim putevima duva brzinom i preko 100 km/h, otežane su intervencije na stubovima, što produžava rad ekipama ovog preduzeća.Vozovi od Pančeva do Vršca i Zrenjanina ne saobraćaju, a zabranjena je i plovidba Dunavom, kod Beograda, Pančeva i Smedereva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track