RODITELJI STUDENTA IZ AMERIKE: Da  možemo peške bismo otišli po telo sina!

Tragedija trojice srpskih mladića u Severnoj Dakoti

RODITELJI STUDENTA IZ AMERIKE: Da možemo peške bismo otišli po telo sina!

Crna Hronika -
Teško povređeni Vladan Jovanović podlegao je povredama na putu ka bolnici, a Travica je u izuzetno teškom stanju i operisana mu je kičma. Goran Šišarica je pušten na kućno lečenje

BEOGRAD - Tragedija!Student Vladan Jovanović (24) iz Crvenke je poginuo, dok su njegovi prijatelji Dušan Travica (24) i Goran Šišarica, obojica iz Kule, povređeni su u saobraćajnoj nesreći u američkoj državi Severna Dakota. Nesreća se dogodila 5. oktobra kad je Travica, koji je upravljao pikapom „ševrolet“, iz zasad nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta.- „Ševrolet“ se nekoliko puta prevrnuo i završio u jarku. Prilikom prevrtanja iz vozila su ispali Jovanović, koji je sedeo na mestu suvozača, kao i Šišarica - ispričali su očevici.Travici operisana kičmaNa lice mesta ubrzo su stigle ekipe Hitne pomoći.- Teško povređeni Jovanović podlegao je povredama na putu ka bolnici. Travica je u izuzetno teškom stanju, njemu su povređeni vilica, šest pršljenova i ruka i ima jake bolove. Hitno mu je potrebna finansijska pomoć za nastavak lečenja u specijalnoj bolnici u Mineapolisu, pošto mu je isteklo zdravstveno osiguranje - rekao je Drago Božić (24), koji studira s Travicom i koji je zajedno s Ivanom Kočondom (24) bio u vozilu koje je išlo ispred „ševroleta“.Prema nezvaničnim informacijama, Travici je operisana kičma, a postoji opasnost da ostane nepokretan, dok je Goran Šišarica zadobio prelom ruke, noge i jednog pršljena i uskoro bi trebalo da bude pušten na kućno lečenje.Tragedija u SAD u crno je zavila dom Jovanovića u Crvenki.- Niko nam nije javio da nam je sin poginuo! Ni naša ambasada, ni policija, niko... Ne samo što patimo zbog gubitka nego ne znamo ni kako ćemo dete prebaciti u Srbiju. Svaki minut je predugačak. Da možemo, peške bismo otišli po njega - kroz suze su za Kurir ispričali Vladanovi roditelji Zoran i Jasmina.Majka kaže da se sa sinom poslednji put čula nekoliko sati pre nesreće.- Rekao je da se sprema za posao, a nesreća se dogodila kada su se vraćali s posla. Mnogo je želeo da ode u Ameriku i otišao je srećan, a sada ga očekujem u kovčegu - očajna je majka.Ponosni na sinaJasmina kaže da je Vladan planirao da se u Srbiju vrati 22. oktobra.- Svaki put kada smo se čuli bio je raspoložen, ali je poslednje dve nedelje govorio kako jedva čeka da se vrati u Srbiju, da mu nedostaju kuća, drugari i moja kuhinja - kroz suze priča Jasmina. Vladanovi roditelji kažu da su bili ponosni na sina, uspešnog studenta i golmana u FK Srbobran.- Sa 17 godina ušao je u prvi tim Hajduka iz Kule, ali nije hteo da zapostavi školu zbog sporta. Upisao je master na Fakultetu za uslužni biznis u Novom Sadu i ostalo mu je bilo još dva ispita do diplome. Često sam ga zadirkivao za devojku, a on bi mi uz smeh odgovarao da će ući u ozbiljnu vezu kada se bude vratio u Crvenku - kaže za Kurir mladićev otac Zoran.Jovanović, Travica i Šišarica 16. juna otišli su u Ameriku u okviru programa „Vork end travel“, a živeli su u gradu Majnot. Jovanović je bio student Fakulteta za uslužni biznis, Travica je na master studijama Fakulteta tehničkih nauka, a Šišarica je student Prirodno-matematičkog fakulteta.

Završili u bolnici... Goran Šišarica (levo) i Dušan Travica
Završili u bolnici... Goran Šišarica (levo) i Dušan Travica

Ne mrzim DušanaPosetio nas je otac teško povređenog Dušana Travice, koji je upravljao vozilom. Videlo se da mu je neprijatno i teško zbog tragedije. Rekao sam mu da ne krivim njegovog sina, to je bila nesreća. Dušanu želim da se što pre oporavi i da bude dobro. Nemam razloga da ga mrzim - rekao je otac Zoran.

Goranu još nisu rekli da je Vladan mrtavDušanov otac Anđelko Travica kaže da se užasno oseća što nije pored sina.- Rekli su nam da je bolje. Strašno je to što se dogodilo jer njih trojica su bili jako dobri prijatelji, tako su i otišli da zarade koji dinar kako bi mogli da nastave studije - rekao je kratko Anđelko za Kurir.Rada Šišarica, Goranova majka, rekla je da je njen sin trenutno u najboljem stanju.- Šesti pršljen mu je slomljen, jedan je oštećen, ima prignječenje plućnog krila i doživeo je veliki šok. Ima jake bolove, ali kažu da je to normalno s obzirom na povrede kičme. Svestan je, ali još ne zna da mu je drug poginuo. To tek treba da mu saopšte, ali čekaju odobrenje lekara, jer je doživeo šok - ispričala je Rada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track