STUDENTKINJA SE UBILA ZBOG LJUBAVI: Ostavila crni konac, pa skočila
Foto: Shutterstock

Samoubistvo na Filološkom fakultetu u Beogradu

STUDENTKINJA SE UBILA ZBOG LJUBAVI: Ostavila crni konac, pa skočila

Crna Hronika -
Jovana Rogošić (27) bacila se juče sa trećeg sprata. Devojka bila obučena u crno

BEOGRAD - Nije mogla da preboli raskid?

Jovana Rogošić (27), studentkinja Filološkog fakulteta u Beogradu, nađena je mrtva juče oko 8.30 sati u dvorištu fakultetske zgrade.Popela se na stolicuPrema prvim informacijama, najverovatnije se ubila skokom kroz prozor, a sumnja se da je motiv neuzvraćena ljubav. Telo je poslato na obdukciju.- Na trećem spratu Filološkog fakulteta bio je otvoren prozor, a pored njega je stajala stolica. Pretpostavlja se da se devojka popela na nju i bacila sa visine od oko deset metara. Rogošićeva je pala u unutrašnje dvorište, između stare i nove zgrade. Pored otvorenog prozora i stolice, policija je na mestu nesreće našla i crni konac - kaže izvor Kurira iz istrage.

 Majka i sestra u šoku... Kuća porodice Rogošić na Čukarici
Majka i sestra u šoku... Kuća porodice Rogošić na Čukarici

Devojka koja je izvršila samoubistvo bila je od glave do pete obučena u crno.- Njene kolege s fakulteta ispričale su da se Jovana s vremena na vreme oblačila u crno. Zasad nije utvrđeno zbog čega je na ovakav način presudila sebi. Njene kolege su juče komentarisale da je to možda učinila zbog nesrećne ljubavi. Jovana, navodno, nije mogla da preboli raskid s dečkom. Međutim, daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti u vezi sa ovim slučajem - kaže naš sagovornik.Kako saznajemo, Jovana Rogošić studirala je nemački jezik. S majkom i sestrom živela je na Čukarici, a otac joj je umro. Njena porodica juče nije želela da daje izjave za medije. Vrata je otvorila njena uplakana sestra, koja nije imala snage da bilo šta kaže. Najbliže komšije šokirale su se kad su saznale za tragediju.- Svi smo u šoku! Ne možemo da verujemo da Jovane više nema. Bila je divno dete iz dobre porodice - plačući priča komšinica držeći se za glavu.Skladna porodicaJovanin pokojni otac bio je lekar.- I majka joj je doktorka. To je jedna fina i skladna porodica. Nikad nismo čuli nikakvu svađu, niti da je između članova porodice bilo nekih trzavica. Ne znam kako će Jovanina majka i sestra preživeti ovo. Za njih utehe nema... Pitam se samo kakva li je muka naterala to dete da se ubije, šta li se to motalo po njenoj glavi... Verovatno nije mogla da se suoči s nekim problemima, ali ovo nije bilo rešenje - ispričala je potresena komšinica.

Filološki fakultetBEZ KOMENTARAReporteri Kurira pokušali su juče da razgovaraju s nadležnima na Filološkom fakultetu, međutim, obezbeđenje nikome nije dozvolilo uđe u zgradu. U dekanatu nam je rečeno da ne znaju detalje nesreće i da čekaju zvanično saopštenje policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja