SUBOTICA: Oslobođeno 100 vozila na auto-putu!
Foto: Vlada Srbije Kurir

Nevreme

SUBOTICA: Oslobođeno 100 vozila na auto-putu!

Srbija -
Uspeli smo da oslobodimo jednu kolonu vozila koja je bila zarobljena kod petlji kod Novog Žednika i Čantavira, gde se uključilo i nekoliko mašina lokalne samouprave da pomognu u raščišćavanju i oslobađanju onih ljudi, automobila i autobusa koji su bili zakrčeni na auto putu

SUBOTICA - Zahvaljujući naporima mehanizacije kompanije “Vojput” i angažovanju mehanizacije koju je obezbedila subotička lokalna samouprava, odblokirano je stotinak vozila zaglavljenih kod petlji Čantavir i Novi Žednik na auto putu Subotica - Novi Sad.

Kako je novinarima izjavio gradonačelnik Subotice Jene Maglai, autoput je u potpunosti neprohodan i s jedne i s druge strane i preporučio građanima da ne kreću na put.

"Uspeli smo da oslobodimo jednu kolonu vozila koja je bila zarobljena kod petlji kod Novog Žednika i Čantavira, gde se uključilo i nekoliko mašina lokalne samouprave da pomognu u raščišćavanju i oslobađanju onih ljudi, automobila i autobusa koji su bili zakrčeni na auto putu.

Dok ne prestane vetar, ne preporučujem nikom da kreće na put, zato što jednostavno ekipe koje su stalno na terenu neće moći da obezbede siguran i nesmetan prolaz", rekao je Maglai.

On je dodao da je u stalnoj komunikaciji s načelnikom okruga, a do sada od viših organa i Republičkog štaba za vanredne situacije nije stiglo naređenje za proglašenje vanrednog stanja u Subotici.

"Smatram da nema potrebe da ovde proglašavamo vanrednu situaciju, jer smo se uspeli izboriti sa tom situacijom na nivou lokala, a rešili smo i ovu na deonici auto puta za ovih stotinak vozila koja su bila zarobljena", kazao je Maglai.Prema njegovim rečima, lokalna samuprava i krizni štab su u stalnoj komunikaciji sa Saobraćajnom policijom i u pripravnosti kako bi se, u slučaju potrebe, organizovao prihvat i smeštaj zavejanih sa auto puta u Subotici, do čega nije došlo, jer je blokada kod Subotice probijena.

"Pohvalio bih Saobraćajnu policiju zato što su se zaista stameno držali i oni su nam iz prve ruke davali informacije", rekao je Maglai.On je dodao da su lokalni putevi svuda prohodni, a da je jedino problematičan put prema Bajmoku koji, zajedno sa "Vojputom", pokušavaju da održe prohodnim.

"Ostali lokalni putevi, koji su u isključivoj nadležnosti lokalne samouprave, prohodni su svuda.Od petka od 17 časova su sve ekipe na terenu i rade svoj posao, tako da što se tiče lokalnih saobraćajnica, tu smo obezbedili potpunu prohodnost, rekao je Maglai.

Zbog jakog vetra koji stvara smetove, prema njegovim rečima, dogovoreno je sa "Suboticatransom" da se svi polasci autobusa, koji mogu biti problematični,otkažu, a da se održavaju lokalne linije gradskog saobraćaja i da od sutrašnjih vremenskih prilika zavisi na koji način će u ponedeljak biti organizovan prevoz učenika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track