POGLEDAJTE: Šumahera odmah evakuisali u bolnicu
Foto: Fonet / AP

Naredni sati ključni za Mihaela

POGLEDAJTE: Šumahera odmah evakuisali u bolnicu

Ostali sportovi -
Lekarski tim Univerzitetske bolnice u Grenoblu za sada ne daje nove informacije za javnost, pa nije poznato do kada će Šumaher biti u veštačkoj komi

GRENOBL - Šampion Formule jedan Mihael Šumaher, koji je teško povredio glavu na skijanju, pokazuje znake "blagog poboljšanja" pošto je noćas ponovo operisan u bolnici u Grenoblu, rekli su danas lekari.

Lekari su, međutim, ukazali da Šumaher još nije izvan životne opasnosti i da i dalje smatraju da mu je stanje "kritično".

"Ne možemo da kažemo da je izvan opasnosti, ali... dobili smo malo na vremenu", izjavio je na konferenciji za novinare lekar Žan-Fransoa Pajen i dodao da su "naredni sati ključni".

Pajen je kazao da je Šumaher noćas podvrgnut drugoj operaciji nakon povrede glave i da je skener mozga danas pokazao "blago poboljšanje" mada i dalje postoje lezije mozga". Šumaher se i dalje održava u "hipotermiji" i "veštačkoj komi", rekli su lekari i dodali da bi njegovo prebacivanje u ovom trenutku bilo "opasno".

Nemačkom vozaču snižena je temperatura tela na 34 stepena Celzijusa čime mu je usporen metabolizam kako bi se smanjila upala i splasnuo otok na glavi.

Šumaher (44) je u nedelju, 29. decembra, povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-godišnjim sinom. Nosio je kacigu koja je ublažila udarac u stenu. On za manje od 10 minuta helikopterom prebačen u bolnicu Mutje u toj oblasti, a sat kasnije u bolnicu u Grenoblu.

http://www.youtube.com/watch?v=ysS2AiXXcho

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track