ŠUMIJEV NAJVEĆI RIVAL: Mihaele, vrati se što pre porodici!
Foto: AP

Dejmon Hil poslao pismo podrške

ŠUMIJEV NAJVEĆI RIVAL: Mihaele, vrati se što pre porodici!

Ostali sportovi -
Šumaher (45) je u veštačkoj komi od 29. decembra posle teškog pada na skijanju u Meribelu u Francuskoj, kada je glavom udario u stenu

LONDON - Bivši svetski šampion u F1 Britanac Dejmon Hil poželeo je svom nekadašnjem rivalu na stazi Nemcu Mihaelu Šumaheru da se što pre oporavi i vrati svojoj porodici.Hil je na zvaničnoj internet strani Ferarija u rubrici "Forca Mihael" ostavio poruku za svog nekadašnjeg ljutog rivala.Britanac je 1996. godine osvojio titulu u bolidu Vilijamsa. Hil i Šumaher su vodili žestoku borbu na stazi, a poznati su njihovi sudari u Silverstounu i Monci, koje je izazvao Britanac. Međutim, najviše kontroverzi izazvao je udes dvojice vozača u Adelaidi 1994. koji je izazvao Nemac posle kojeg je došao do titule.

"Moje iskustvo s Mihaelom se uglavnom svodilo na rivalstvo, ali kakvo rivalstvo. Svaki sportista želi da zna koliko je dobar u odnosu na druge. Mihael je osvojio najviše titula u istoriji F1. Biti s njim u trci za titulu prvaka sveta bila je prilika da saznam koliko sam dobar vozač. Srećan sam što sam dobio priliku da doživim epske duele sa Šumaherom. Dao mi je tu šansu", napisao je Hil i dodao:"Sećam se Suzuke 1994. godine kao najveće trke u svom životu, a onda Adelaide. Nekada si zaista znao da me naljutiš Mihaele za ono što si mi rekao, ali verovatno i ja tebe kada sam izazvao sudare. To je sada sve nevažno. Važno je da se oporaviš i vratiš svojoj porodici. Želim ti sve najbolje na ovom svetu Mihaele".

http://www.youtube.com/watch?v=kW0t4Ug11v8
teškog pada na skijanju u Meribelu u Francuskoj januara počeli postepeni proces buđenja iz kome.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track