Boris Tadić napustio Demokratsku stranku
Foto: Rts

Odlazi posle četvrt veka

Boris Tadić napustio Demokratsku stranku

Politika -
Doneo sam odluku da izađem iz Demokratske stranke, izjavio je danas počasni predsednik te stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić
1 / 4 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Počasni predsednik DS Boris Tadić podneo ostavku na tu funkciju i napustio DS zbog neslaganja sa politikom aktuelnog rukovodstva.

"Doneo sam odluku da izađem iz Demokratske stranke (DS)", izjavio je danas počasni predsednik te stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić.Tadić je objasnio da ne može da prihvati da aktuelno rukovodstvo DS ide na izbore sa negativnim nasleđem te stranke, koja po njemu simbolizuje Zoran Živković zbog brojnih afera koje su pratile rad nekadašnjeg premijera.

On je izjavio takođe da ne želi da bude deo Demokratske stranke u kojoj bi ponovo članovi možda bili Cane Subotić i Beba Popović.

http://www.youtube.com/watch?v=TGYpqvk9xHo

"Zbog toga nisam prihvatio mesto u Izbornom štabu DS i napustio sam stranku", rekao je Tadić na konferenciji za novinare.

O svom budućem političkom angažovanju obavestiću javnost uskoro, rekao je bivši predsednik DS i Srbije."Moj gest nije protiv Demokratske stranke, već upravo za DS", kaže Tadić.

Ipak, Tadić nije potvrdio da će on osnovati novu stranku i rekao je da će "odluku o izlasku na predstojeće izbore doneti uskoro", dodavši da se "mesecima nije video sa onima koji se spominju o priči o novom demokratskom frontu".

Tadić je rekao da nije formirao Demokratski front.

"Vidimo se u nekom novom filmu", poručio je Tadić novinarima, a mnogi su u sali primetili da su mu oči bile suzne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track