Tadić: SPS nema kapacitet da vodi Srbiju
Foto: Marina Lopičić

Izbori 2014.

Tadić: SPS nema kapacitet da vodi Srbiju

Politika -
Podržaću onu politiku koja može da pomogne Srbiji i koja može da doprinese ostvarenju vizije za koju se zalažemo, bez obzira na to s kim je meni lično "lakše" da uđem u vladu, rekao je lider NDS

BEOGRAD - Predsednik Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić rekao je da će ta stranka odluku o mogućim koalicijama donositi posle izbora, ali i ocenio da je Socijalistička partija Srbije pokazala da nema kapacitet da vodi Srbiju.

Podržaću onu politiku koja može da pomogne Srbiji i koja može da doprinese ostvarenju vizije za koju se zalažemo, bez obzira na to s kim je meni lično "lakše" da uđem u vladu, rekao je Tadić na pitanje s kim bi NDS lakše u vladu - Draganom Đilasom ili Aleksandrom Vučićem.Tadić kaže za DS da je u međuvremenu postala beogradska stranka, koja praktično i ne postoji van Beograda, i da je cela njena kampanja zapravo kampanja za gradonačelnika Beograda.

Za Zorana Đinđića Tadić kaže da je bez ikakve sumnje bio vizionar. Oduvek smo delili istu viziju evropske Srbije i ideju članstva u EU, koju nam je obojici preneo moj pokojni otac, rekao je Tadić. Tadić je rekao da je meta napada predsednika Srbije Tomislava Nikolića i "kada je bio u SRS i kada je bio u SNS, kao i svih onih koji su činili sve da nas udalje od evropske budućnosti Srbije". To nije ništa novo i potpuno je očekivano. Jedino što je novo je da sada stranka gospodina Nikolića pokušava da, kiteći se tuđim perjem, prikaže proevropsku politiku kao svoju, rekao je Tadić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track