Tadić: Takvi kao Dulić su uništili DS!
Foto: Marina Lopicic

Tadić otvorio dušu

Tadić: Takvi kao Dulić su uništili DS!

Politika -
Boris Tadić na stranačkoj sednici na Vračaru isprozivao pola stranke. Rekao da Dragan Đilas mora da proda firmu i zatražio podršku predsednika opštine Vračar

BEOGRAD - Raspričao se.Na sednici Opštinskog odbora DS Vračar, održanoj u nedelju kasno po podne, predsednik stranke Boris Tadić rekao je sve što mu je na duši. Prema ekskluzivnim saznanjima Kurira, „meta“ Tadićevih prozivki bili su gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, ujedno i njegov protivkandidat, ali i drugi stranački funkcioneri.

Tokom sednice, koja je trajala puna tri sata, Tadić se za reč javljao nekoliko puta. Govorio je o onome što planira da promeni u DS, ali i stvarima koje ga trenutno muče.- Moram da nosim teret ovih što ih poslednjih dana po medijima prozivaju da nose skupe satove i sličnih ministara koji su upropastili stranku - rekao je Tadić, jasno aludirajući na bivšeg ministra Olivera Dulića, o čijoj kolekciji satova je Kurir nedavno pisao. Dulić juče nije želeo da komentariše Tadićeve prozivke. Na sastanku su, osim predsednika opštine Vračar Branimira Kuzmanovića, od stranačkih funkcionera viđeni i Slobodan Homen, Nenad Konstantinović, Bojan Stanojević i glumac Predrag Ejdus.Zamenik predsednika DS Dragan Đilas trebalo bi da se, kako se očekuje, u sredu ili četvrtak i zvanično kandiduje za predsednika demokrata.

Ovako je govorio TadićO Đilasu

Dobijam informacije da se članovi na gradskom nivou plaše da se izjasne i da im se preti! Navodno, ako si protiv Đilasa, izgubićeš radno mesto. Nije moralno da neko bude vlasnik kompanije koja zavisi od države, a da radi za državu. To nije u redu. Kako možeš da budeš vlasnik firme, gradonačelnik, a hoćeš da budeš i predsednik stranke? Kad sam rekao to Đilasu, on mi je rekao da je preneo upravljačka prava, ali ne može to tako. Treba da proda kompaniju ako hoće da radi za državu i da bude stranački funkcioner.

O Đilasu i PajtićuAko izgubim, stranku neću napustiti sigurno, ali ovo što Bojan Pajtić priča da za mene ima mesta u Predsedništvu i ako izgubim na izborima, čista je glupost Pajtića i Đilasa.

O pravosuđu

propastila nas je reforma pravosuđa jer su neki funkcioneri birali svoje sudije.

O predizbornom mitingu

Ja idem na predizborni miting na Trgu Republike, a tamo me sačeka poluprazan trg. Za čitav dan sam dobio sam samo jednu poruku sadržine: „Dođite na miting da podržite Dragana Đilasa za gradonačelnika“. Pa jesam li ja nezvani gost?!O KuzmanovićuHoću da sa Banetom nađem zajednički jezik i sprovedem reformu stranke. Ja ga u medijima neću napadati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja