TEK ĆE BITI KRVI: Podzemlje proključalo pred ekstradiciju Luke Bojovića!
Foto: Fonet

Rat unutar mafije: Sukob porodica Bojović i Šaranović trese Srbiju

TEK ĆE BITI KRVI: Podzemlje proključalo pred ekstradiciju Luke Bojovića!

Crna Hronika -
Najjače kriminalne grupe u zemlji svete se jedna drugoj i ta borba će trajati do istrebljenja, ističu kriminolozi

BEOGRAD - Glava za glavu!Rade Rakonjac (51), telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana i bliski prijatelj Luke Bojovića, ubijen je u ratu koji besni između Bojovićevog klana i klana Miloša Delibašića i Slobodana Šaranovića, a kriminolozi očekuju da će tek biti krvoprolića na beogradskim ulicama.

Naši sagovornici navode da je u podzemlju došlo do komešanja, da je temperatura uzavrela do ključanja, i da su krvavi obračuni i te kako povezani s povratkom Luke Bojovića, čije bi izručenje iz Španije trebalo uskoro da usledi.Krvna osvetaZbog toga, navode naši sagovornici, ne čudi što je likvidacija Rakonjca usledila svega pet dana nakon pokušaja ubistva Gorana Bojanića (38), Delibašićevog saradnika.- Kad se sve ove okolnosti uzmu u obzir, vrlo je verovatno da se radi o obračunu dva kriminalna klana koja su trenutno najaktivnija i najjača u zemlji. Obračuni među njima više nisu zbog biznisa, već je to rat porodica Bojović i Šaranović - kaže Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije.Dobrivoje Radovanović smatra da je hladnokrvno ubistvo Rakonjca tipično za crnogorsku krvnu osvetu.- Oni se svete jedni drugima i zbog toga možemo očekivati još sličnih ubistava u narednom periodu. Ovako surove likvidacije mogao bi da spreči jedino žestok odgovor države. Efikasan i brz rad istražnih organa, ali i sudskih - kaže Radovanović.Zatišje je prošloOn dodaje da u Srbiji postoje periodi „epidemije“ ubistava.- Prethodnih nekoliko godina bilo je zatišje nakon silnih likvidacija devedesetih. Sad se ti obračuni ponovo javljaju i biće sve učestaliji... Moguće je da to ima veze sa smenama u vlasti i policiji - objašnjava Radovanović.

Želi da osveti bratovljevu smrt... Slobodan Šaranović
Želi da osveti bratovljevu smrt... Slobodan Šaranović

Šaranovićev sestrić... Miloš Delibašić
Šaranovićev sestrić... Miloš Delibašić

Arkan
Arkan

Neće oprostitiARKANOVCI SE SVETEMarko Nicović kaže da će se nakon ubistva Radeta Rakonjca u obračun Bojovićevog i Delibašićevog klana uključiti i ostaci Arkanovog klana.- Prava fešta tek sledi! Ljudi koji su bili bliski Arkanu sada će želeti da se osvete za ubistvo pukovnika Rakonjca - kaže Nicović.

ČINJENICERAT DVE PORODICE- 27. jul 2009 - Nestao Slobodan Radonjić, sin Danila Radonjića. Otac mladića sumnjao da mu je sin ubijen po Bojovićevom nalogu.- 8. oktobar 2009 - Branislav Šaranović, kum Danila Radonjića, ubijen u sačekuši na Dedinju. Sumnjalo se da je Šaranović likvidiran jer je tragao za ubicama Slobodana Radonjića.- 8. septembar 2011 - Danilo Radonjić ubijen u klasičnoj sačekuši u Zemunu. S njim nastradao i njegov vozač Dženan Ramović.- 29. april 2013 - Nikola Bojović, mlađi brat Luke Bojovića, ubijen u centru Beograda.- 16. jul 2013 - Miloš Delibašić uhapšen u Budvi zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Bojovića i izručen Srbiji, ali samo zbog nastavka suđenja za pljačku.- 25. jul 2013 - Slobodan Šaranović, brat ubijenog Branislava, i Ratko Koljenšić uhapšeni zbog ubistva Nikole Bojovića. S njima uhapšen i Saša Cvetanović zvani Pitbul.- 28. mart 2014 - U sačekuši na Zvezdari teško ranjen Goran Bojanić. Ubica mu prišao na parkingu i pucao u njega preko prozora kola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track