Teroristi hteli da dignu u vazduh Pesmu Evrovizije

Kupili ulaznice

Teroristi hteli da dignu u vazduh Pesmu Evrovizije

Stil -
Planirali napade na koncertnu salu, predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, policiju, hotele u kojima odsedaju stranci...

BAKU - Azerbejdžan je sprečio pokušaje terorističkih napada tokom trajanja Eurosonga i uhapsio više desetina osumnjičenih, od kojih je jedan ubijen dok je pružao otpor, saopštilo je ministarstsvo za nacionalnu bezbednost Azerbejdžana.

"Ministarstvo za nacionalnu bezbednost je odlučilo da ne objavljuje ove informacije tokom Pesme Evrovizije da ne bi izazvali paniku među građanima i stranim gostima", navelo je ministarstvo.

"Glavni cilj uhapšene grupe bio je da izvede terorističke napade u Bakuu tokom Pesme Evrovizije, a zahvaljujući preduzetim merama uhapšeno je 40 pripadnika ove grupe", navodi ministarstvo.

Finalno veče Eurosonga održano je 26.maja.

Grupa je planirala napade na koncertnu salu u kojoj se održavao Eurosong, na predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, na policijske zgrade, hotele u kojima odsedaju stranci, džamije i druge verske objekte, precizira se u saopštenju.

Uhapšeni su "nabavili ulaznice za Kristalnu halu sa ciljem da počine teroristički akt", zaključuje se u saopštenju ministarstva za nacionalnu bezbednost.

Služba bezbednosti uhapsila je ovu bandu tokom operacija u Bakuu, Ganži, Sumgajitu i nekim drugim delovima zemlje", dodaje ministarstvo ne precizirajući datume hapšenja.

Prilikom hapšenja neki od osumnjičenih su pružili oružani otpor pa je jedan od njih ubijen, kaže se još u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja