TIJANA U BOLNICI: Lekari je pripremaju za Ameriku!

TIJANA U BOLNICI: Lekari je pripremaju za Ameriku!

Društvo -
Osmogodišnja Tijana Ognjanović iz Beograda krajem iduće sedmice trebalo bi da otputuje u Hjuston, na Dečju kliniku gde će joj tim vrhunskih hirurga uraditi transplantaciju srca

BEOGRAD - Tijana Ognajnović (8) trenutno je na Institutu za majku i dete, gde joj lekari pomažu da prevaziđe trenutne zdravstvene probleme.Dobijanje vize za Ameriku jedino je što Tijanu deli od operacije, jer su u bolnici u Hjustonu potvrdili da se devojčica nalazi na njihovoj listi za transplantaciju srca.

Nebojša Ognjanović, Tijanin otac, pre dva dana je na račun Dečje klinike u Hjustonu uplatio depozit za operaciju. - Za roditelje male Tijane prava bitka tek počinje. Ovih dana stalno idu do Ambasade SAD kako bi što pre dobili vizu, a ostatak vremena provode sa Tijanom i lekarima. Tijana se ne oseća najbolje, jer joj ovo vreme uopšte ne prija. Lekari rade na tome da je stabilizuju i pripreme za put - priča Sandra Kovačić, koordinatorka humanitarne akcije i prijateljica porodice Ognjanović.

Jelena i Nebojša, roditelji male Tijane, pokazuju neverovatnu snagu i ni u jednom trenutku ne sumnjaju da će njihova ćerkica dobiti ovu bitku.- Stalno su nasmejani i puni pozitivne energije. Dodatnu snagu im pruža kada vide da je uz Tijanu ceo naš region. Ponosno ističu da je njihova ćerka uspela da probudi ljudskost u svima nama - kaže Kovačićeva.Komšije Ognjanovića takođe punim srcem navijaju za mezimicu iz zgrade. Kako su nam juče ispričali, mala Tijana je sa roditeljima ceo dan bila na Institutu za majku i dete.- Tijana je preslatka devojčica. Dolazila je često kod nas da se igra i omiljena je u kraju. Jedinica je kao i njena majka, i svakog dana se zajedno molimo da operacija prođe dobro - poručuje komšija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track