Traži šest plata: Čanak, gde ti je obraz?
Foto: Dado Djilas

Siledžija hoće još para

Traži šest plata: Čanak, gde ti je obraz?

Politika -
Lider LSV podneo zahtev da mu se iz budžeta u narednih šest meseci isplaćuje po 75.000 dinara iako više neće biti narodni poslanik

BEOGRAD - Bez blama!Lider LSV Nenad Čanak, koji je pre tri dana podneo overenu ostavku na mesto narodnog poslanika, zbog činjenice da je pretukao Pavla Lešanovića, predao je zahtev Skupštini da i dalje prima platu od 75.000 dinara, odnosno 450.000 za šest meseci, saznaje Kurir!

Prema našim informacijama, zahtev je juče predat u pisarnicu u parlamentu, a upućen je Administrativnom odboru. Predsednik odbora Zoran Babić (SNS) potvrdio je saznanja Kurira.- Taj zahtev je još na pisarnici i, što se tiče Narodne skupštine, legalan je. Svaki poslanik ima pravo na materijalnu naknadu šest meseci po prestanku rada u parlamentu - pojašnjava Babić. On kaže da je naložio da se ispita dosije Nenada Čanka kako bi se donela odluka da li će mu se materijalna naknada i dodeliti.- Poslanik nema pravo na naknadu samo ako je osuđen na bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od šest ili duže meseci, ako je pre zaposlenja u Skupštini imao stalan radni odnos na nekom drugom mestu koji je zamrznut, ili je stekao uslov za penziju - objasnio je Babić uz opasku da će se odluka na Administrativnom odboru doneti nakon provere Čankovog dosijea.- To se ne odnosi samo na Čanka, takva su pravila - zaključuje Babić.

Nisam ja, druge dve su bile s ČankomRedakciji Kurira javila se Alisa Maslovar (koja je ispitivana u policiji), koja kaže da je bila u lokalu sporne noći, ali ne u društvu Nenada Čanka.- Njega uopšte ne poznajem, a objavljivanjem mog imena doveli ste me u poziciju da dete ne može da mi ode u školi, a brak mi se raspada. Tačno je da sam bila s prijateljicom u toj kafani, ali za drugim stolom. Čanka uopšte ne poznajem, nisam se ni rukovala s njim. On je bio sa neke dve druge devojke, mlađe od mene. Videla sam da je više puta naručivao pesme - ispričala je Maslovarova.

Jači od države

Biljana Lazić, portparolka Osnovnog suda u Novom Sadu, kaže da slučaj Nenada Čanka nije prioritet za sud.- Nije prioritet zato što nema pritvora i zato što nije maloletnik. Sud će Čanka pozvati na saslušanje u dogledno vreme. Ne razumem toliki pritisak novinara - rekla je Lazićeva. Na naše pitanje šta znači dogledno vreme, Lazićeva je odgovorila da ima predmeta koji čekaju i po tri meseca.

Babić: Ispitaćemo njegov dosije i na osnovu toga doneti odluku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track