TRIJUMF: Srpska proglasila pobedu, slavlje u Gračanici
Foto: Aleksandar Jovanović

Šest srpskih opština južno od Ibra

TRIJUMF: Srpska proglasila pobedu, slavlje u Gračanici

Politika -
Branimir Stojnović izabran za gradonačelnika Gračanice. Srpska je i u ostalih 14 kosovskih opština u kojima je učestvovala na izborima dobila najviše glasova od svih srpskih lista, rekao je direktor Građanske inicijative Srpska Vladeta Kostić

GRAČANICA - Lista Srpska proglasila je večeras pobedu u svih šest srpskih opština južno od Ibra u kojima je učestvovala na kosovskim lokalnim izborima i pristalice te liste u Gračanici slave pobedu. Srpska je i u ostalih 14 kosovskih opština u kojima je učestvovala na izborima dobila najviše glasova od svih srpskih lista, rekao je na konferenciji za novinare direktor Građanske inicijative Srpska Vladeta Kostić.

Kostić je naveo i da je Srpskoj večeras uspeh na izborima čestitao i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Kandidat liste Srpska za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović je, prema nezvaničnim informacijama, pobedio u prvom krugu, Kostić je novinarima rekao da je Stojanović dobio više od 50 odsto glasova i da je izvesno da će on biti gradonačelnik Gračanice.

"Čeka se zvanični izveštaj Centralne izborne komisije i prebrojavanje glasova raseljenih", rekao je Kostić. Srbi u Gračanici slave pobedu na izborima, a kolona automobila u kojoj je i Stojanović redom obilazi sela u toj opštini.

Dodao da je oko 22 sata bilo jasno da su neki kandidati te liste pobedili na izborima za gradonačelnike, dok se za ostale opštine čekaju rezultati, ali nije precizirao o kojim je opštinama reč.

Šef izbornog štaba Srpske u Štrpcu Bojan Savić rekao je da su se kandidat te liste Ivan Redžić i kandidat Samostalne liberalne stranke Bratislav Nikolić plasirali u drugi izborni krug za gradonačelnika Štrpca.

Savić je rekao da je, prema podacima Srpske, Nikolić u prvom krugu dobio 157 glasova više od Redžića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track