TRKA ZA KOSOVSKOG PREMIJERA, EVO KO KOLIKO IMA: Haradinaj težak MILION EVRA, Kurti šokirao imovinom
Foto: Profimedia, Fonet

Šta kažu imovinske karte

TRKA ZA KOSOVSKOG PREMIJERA, EVO KO KOLIKO IMA: Haradinaj težak MILION EVRA, Kurti šokirao imovinom

Politika -

PRIŠTINA - Ramuš Haradinaj, kandidat koalicje DPK-ABK-Inicijativa na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu, najbogatiji je od dvojice protivkandidata - Avdulaha Hotija i i Aljbina Kurtija, koji je, prema podacima iz imovinske karte najsiromašniji jer ne raspolaže pokretnom i nepokretnom imovinom, a nema ni ušteđevinu.

Haradinaj je, naime, u imovinskoj karti prijavio da od pokretne i nepokretne imovine raspolaže automobilom i motociklom ukupne vrednosti 68.000 evra, kućom i zemljištem vrednim 672.300 evra. Takođe, prijavio je gotovinu u visni od 13.000 evra i godišnji prihod u iznosu 28.476 evra.

Hoti, koji je kandidat za premijera koalicije DSK-ANK, prijavio je da poseduje automobil u vrednosti 5.800 evra, imovinu vrednu 128.00 evra, ušteđevinu od 19.235 evra i godišnji prihod od 43.113 evra.

"Najsiromašniji" kandidat je, čini se, Aljbin Kurti, koji je prijavio imovinu vrednu 85.000 na ime supruge. On ne raspolaže ušteđevinom, a godišnji prihod mu je 18.824 evra, preneli su prištinski mediji.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Od Beograda do Čačka putem od pepela

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track