TUČA U OPŠTINI SAVSKI VENAC: Šakom u glavu zbog Gej centra

TUČA U OPŠTINI SAVSKI VENAC: Šakom u glavu zbog Gej centra

Beograd -
Na raspravi se pojavilo 15 do 20 stanara zgrade koji se protive otvaranju gej centra u njihovom komšiluku. Jedan od njih bio je posebno agresivan i napao je predsednicu udruženja "Egal"

BEOGRAD - Gej centar koji je otvoren u Beogradu uznemirio je duhove. Pozivajući se na neraščišćene pravno imovinske odnose, na zahtev advokata Đorđa Mara koji je u sporu sa preduzećem "Morava", vlasnikom prostora gde je otvoren gej centar, organizovana je javna rasprava u opštini Savski venac.

Iako su svoj dolazak na ovu raspravu najavile i pristalice desničarske organizacije Dveri, koje su pokrenule i peticiju protiv otvaranja "Egal porta" jer je u blizini porodilišta i Ruske kuće, na skupu se nisu pojavili.

Ipak, na raspravi se pojavilo 15 do 20 stanara zgrade koji se protive otvaranju gej centra u njihovom komšiluku.Jedan od njih bio je posebno agresivan i napao je predsednicu udruženja "Egal" i vlasnicu "Egal porta" Vesnu Zorić, udario je u glavu i počeo da je čupa za kosu, dok je drugi pretio da će "dovesti navijače".

S obziom na to da je policija i pre početka rasprave procenila da se radi o visokorizičnom skupu, i postavila jake policijske snage kod Opštine, napadača su pripadnici interventne brigade odmah uhapsili.

Policija dežura i u Ulici kraljice Natalije gde se i nalazi prvi LGBT centar u Beogradu " Egal Port".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track