TUGA: Košarkašici Nataši Kovačević amputirana noga do kolena!
Foto: FIBA

Posle teške saobraćajne nesreće košarkašica Đera

TUGA: Košarkašici Nataši Kovačević amputirana noga do kolena!

Košarka -
Posle operacije Nataša je u stabilnom stanju i život joj nije ugrožen, a druga reprezentativka Milica Ivanović je ugruvana i nije zadržana u bolnici

BEOGRAD - Konzul Srbije u Budimpešti Jelena Cvijanović rekla je da je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu u Mađarskoj teško povređena srpska reprezentativka Nataša Kovačević zbog čega su lekari morali da joj amputiraju nogu.

"Od dežurnog lekara na intenzivnom odeljenju traumatologije u bolnici u Đeru, saznali smo da je Nataša imala ozbiljnu povredu leve noge, zbog čega su morali da joj amputiraju nogu do kolena", rekla je Cvijanovićeva.

Posle operacije Nataša je u stabilnom stanju i život joj nije ugrožen, a druga reprezentativka Milica Ivanović je ugruvana i nije zadržana u bolnici, rekla je Cvijanovićeva.

Ekipa Đera putovala je u Šopron na pripremnu utakmicu, a do nesreće je došlo kada je vozač autobusa skrenuo sa puta kako bi izbegao direktan sudar sa automobilom koji je ušao u suprotnu traku.

Tim menadžer Peter Tapodi preminuo je na licu mesta, dok je trener Fuzi Akos preminuo u bolnici.

Ministarstva sporta i inostranih poslova Srbije pokrenula su državne kapacitete da pomognu košarkaškim reprezentativkama koje su povređene u Mađarskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track