TUŽNA PRIČA MALE KINESKINJE: Devojčica (12) sa najvećim tumorom na svetu
Foto: Dejli Mejl

Strašna bolest

TUŽNA PRIČA MALE KINESKINJE: Devojčica (12) sa najvećim tumorom na svetu

Život -
Teratoma je zahvatila čak 5/6 površine devojčicinog stomaka. Stručnjaci u bolnicama u Pekingu i Harbinu nisu uspeli da se izbore sa ovom bolešću

Han Bingbing iz Kine ima 12 godina i vodi bitku protiv zloćudnog tumora, teratome. Posle neuspešnog lečenja u dve bolnice, devojčica je prebačena na kliniku u Guangdžouu. Sve nade njenih roditelja su usmerene na lekare u ovoj bolnici.

Teratoma je zahvatila čak 5/6 površine devojčicinog stomaka. Stručnjaci u bolnicama u Pekingu i Harbinu nisu uspeli da se izbore sa ovom bolešću.

Lečenja Han Bingning traje od 2009. godine, od tada je ova devojčica primila šest tura hemoterapije, ali to nije sprečilo tumor da raste.

Pre šest meseci javili su se problemi sa kretanjem i disanjem. Pošto se bolest pogoršava, a niz stručnjaka nije uspeo da zaustavi tumor, stručnjaci iz Guangdžou su predložili da se devojčica podvrgne tretmanu u njihovoj bolnici.

Cena lečenja je 24.000 evra i ta suma je za roditelje Han prevelika. Srećom, tokom prvog dana boravka Han Bingning u bolnici prikupljeno je 3.500 evra. Humanitarna akcija za njeno lečenje se nastavlja. Očekuje se da će novac biti prikupljen na vreme i da će se Han brzo vratiti svojim vršnjacima i svom detinjstvu.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track